Esiintyminen jännittää - Mari oppi hallitsemaan esiintymispelkoaan


1. Mikä sai sinut hakeutumaan esiintymis- ja juontajavalmennukseen?

"Halusin mukaan esiintymis- ja juontajavalmennukseen saadakseni lisää varmuutta esiintymistilanteisiin, sekä käytännön vinkkejä esimerkiksi äänen käyttöön ja esiintymisjännityksen lieventämiseen."

---

2. Mitä sait esiintymis- ja juontajavalmennuksesta?

"Sain valmennuksesta juuri niitä asioita, joita valmennukselta hain. Varmuutta ja erittäin hyviä vinkkejä esiintymiseen liittyen. Esimerkiksi äänenavaukseen, mikrofonin käyttöön ja paljon muuta.
Näitä opittuja asioita voin hyödyntää esiintymistilanteiden lisäksi myös ihan arjessa ja työelämässä."

---

3. Mikä oli parasta esiintymis- ja juontajavalmennuksessa? Jos mahdollista, kerro miksi.

"Meillä oli huikea porukka paikalla! Eri alojen timanttisia ammattilaisia, joilla kaikilla vähän erilainen tausta ja tarve valmennukselle. Esimerkkien kautta on helppo omaksua uusia asioita ja viikonlopun aikana tuli myös paljon "ahaa-elämyksiä". Jari ja Johanna vetivät kyllä viimeisen päälle hyvän valmennuksen. Ihan täyttä tykitystä ja kaikki minuutit hyödynnettiin tehokkaasti.


Suosittelen valmennusta ihan jokaiselle.
Jokaisella meistä tulee varmasti vastaan tilanteita, 
joissa opittuja keinoja voi hyödyntää niin töissä kuin vapaa-ajallakin. 

Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos jossain vaiheessa innostuisin juontohommistakin!"



Oli upeaa saada Mari valmennukseen, koska Mari oli kertonut, että häntä jännittää kertoa itsestään muiden edessä ja puhuminen saa aikaan jopa fyysisiä oireita kuten käsien hikoilua ja levottomuutta. 

Mari haluaa kuitenkin hallita esiintymispelkoaan ja olemme iloisia, että saamme olla Marin apuna.

Koemme suurta onnistumista kun olemme saaneet Marin kanssa yhdessä käydä pelon hallintaa läpi ja hän on oivaltanut mihin asioihin voimme itse vaikuttaa ja kuinka hän voi hallita jännitystään. Mari haluaa hallita jatkossa myös yllättävätkin tilanteet - koskaan ei tiedä missä pääsee esittelemään itsensä! 
Itsensä ylittäminen on Marille mieluisaa ja hän on valmis kehittymään vielä paremmaksi puhujaksi. Marin kaunis ja rauhallinen tapa puhua on vakuuttava ja Maria on miellyttävä kuunnella. 

Esiintymisjännityksen selättäminen vaatii harjoitteluja ja toistoja. 
Esiintymis- ja juontajavalmennukseen hakeudutaankin monista lähtökohdista, joista yleinen on esiintymisjännitys ja -pelko. 
Mukaan voi hakea hyvin matalalla kynnyksellä. 

Kuvat: Pasi Hakala / Studio Varjo

Kommentit