Esiintymis- ja juontajavalmennuksesta kohti juontajan töitä - Selina kertoo kokemuksiaan

Erilaiset tapahtumat vaativat usein juontajan. Fashion Unitilla etenkin muotinäytöksissä ja muotitapahtumissa juontajalla on tärkeä rooli tapahtuman onnistumisen kannalta. 
Fashion Unitille voi hakeutua juontajaksi käymällä esiintymis- ja juontajavalmennuksen. Juontajat voivat toimia erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. 

Selina osallistui Fashion Unitin esiintymis- ja juontajavalmennukseen tammikuussa 2024 ja kertoo nyt kokemuksiaan valmennuksesta sekä odotuksia tulevasta juontajan työstä.




1. Mikä sai sinut hakeutumaan esiintymis- ja juontajavalmennukseen?

"Olen tykännyt aina esiintymisestä erilaisilla tavoilla ja koen luontevaksi esiintyä sekä puhua isonkin yleisön edessä. Olen haaveillut juontajana toimimisesta muutaman vuoden ajan ja koin, että nyt on aika lähteä viemään tätä haavetta eteenpäin. Olin varma, että tämän koulutuksen myötä saisin oppia paljon konkreettisia asioita juontajana toimimisesta. 

Itselläni ei juurikaan ollut tietoa siitä, mitä kaikkea juontajan työhön ihan oikeasti kuuluu, muuta kuin valmistelu ja juontajana lavalla olo, ja sehän lopulta sisälsi paljon muutakin. Johanna ehdotti viime marraskuussa, että osallistuisin tulevaan koulutukseen ja että se voisi olla minulle todella hyvä. 
Kiitos Johannalle kannustuksesta!"

--

2. Mitä sait esiintymis- ja juontajavalmennuksesta? 

"Koulutus antoi valtavasti oppeja tulevaan. Sain koulutuksesta enemmän kuin ajattelinkaan saavani, myös uusia ihania tuttuja. Itsevarmuuteni vahvistui ja sain luottamusta omaan tekemiseen sekä siihen, että minusta ylipäätään olisi juontajaksi. Koulutus sisälsi erittäin hyvin konkreettista tietoa juontajan työstä kokonaisuudessaan. Koulutus tarjosi myös hyödynnettävää ihan työelämään ja siellä esiintymiseen vakuuttavasti."




3. Mikä oli parasta esiintymis- ja juontajavalmennuksessa?

"Tykkäsin kouluttajien tavasta esittää asiat, koska kouluttajat kertoivat asiat selkeästi, kiinnostavasti ja innostavasti. Koulutusryhmässämme oli myös alusta alkaen luottamuksen ilmapiiri ja ryhmä oli todella ihana kaiken kaikkiaan. Ryhmässä oli viikonlopun ajan helppo heittäytyä, oppia ja oivaltaa yhdessä. Sain valtavasti inspiraatiota ja rohkeutta myös omaan tekemiseen toisilta ryhmäläisiltä sekä kouluttajilta.

Parasta ehkä lopulta oli kaiken arvokkaan tiedon lisäksi itsevarmuuden ja palon syttyminen heti koulutuksen aikana juontamiseen ja esiintymiseen. Nyt olen saanut tarvittavat opit sekä rohkeutta kohti tulevaa ja ensimmäistä juontokeikkaa!"

--

4. Mitä odotuksia sinulla on juontajan työstä, mikäli tulet tekemään niitä Fashion Unitilla? 

"Odotan sen olevan antoisaa, jännittävää, kehittävää ja ennen kaikkea intohimoista työtä, jonka uskon vievän mennessään kun pääsee vauhtiin! 

Innolla odotan tulevaa ja uskon Fashion Unitin olevan mahtava paikka myös aloittaa juontajana, sillä tukea on saatavilla."

Kommentit