Miten oppia kävelemään korkokengillä?

Mallin työssä korkokengät ovat mallin tärkein työväline. Tärkeää on siis löytää itselle sopivat ja hyvin istuvat korkokengät. Hyvien korkokenkien lisäksi kengillä täytyy oppia kävelemään oikeaoppisesti. 

Vierailimme Halosella ja kysyimme, että millaiset korkokengät olisi hyvä valita.

"Korkokengät tulisi ensisijaisesti olla ostohetkellä hyvät jalkaan, ja se että ne ovat hyvät jalkaan ei tarkoita sitä, että ne tuntuvat samalta kuin lenkkarit. Korkokenkä ostettaessa tuntuu napakalta, ehkä pikkasen tiukalta, sillä korkokenkä tulee joka tapauksessa hieman venymään käytössä."



 Omaan jalkaan istuvat korkokengät tukevat oppimista, sillä hyvin istuvilla kengillä on helppo astua ja tämä tekee kävelystä jo heti vakaampaa.

Aloita korkokengillä kävelyn harjoittelu sillä, että otat kengät osaksi arkeasi esim. kotiaskareiden parissa. Näin saat "ajettua sisään" uudet kengät ja korkojen päällä oleminen alkaa tuntumaan helpommalta.

Usein jo pienillä asennon korjauksilla saadaan paljon aikaan. Me opetetaan korkokenkäkävelyä My Style valmennuksissa, mutta korkokenkäkävelyn opetus on myös hauska ohjelmanumero esim. pikkujouluihin, illanistujaisiin tai vaikka polttareihin!



Kuvat: Pasi Hakala / Studio Varjo



Kommentit