Kokemukseni harjoittelusta Fashion Unitilla keväällä 2022

 240 tuntia, mitä vaadittiin harjoittelun suorittamiseksi, on nyt saatu kasaan. Parempaa ensimmäistä harkkaa en kyllä olisi voinut toivoa, sillä hyvässä porukassa ja mielenkiintoisten aiheiden parissa on aina kiva työskennellä. Esittelytekstissä mainitsin, että olen päässyt tekemään monenlaista, mutta en sitä kirjoittaessa arvannut kevään olevan aivan näin tapahtumarikas. Maailma alkoi koronapandemian jälkeen aueta juuri kun aloitin ja siitä alkoi kiireiset kuukaudet. 

Tässä kohokohtia muutaman kuvan muodossa.


(Kuva: Pasi Hakala / Studio Varjo)

Paljon uusia tuttavuuksia, tapahtumia, ideoita ja tietoa on mahtunut tähän ensimmäiseen harkkaan.

(Kuva: Pasi Hakala / Studio Varjo)

Monta muotinäytöstä on jo ehditty järjestämään ja kaikissa mukana oleminen on ollut mahtavaa. Käytännössä tekeminen sopii minulle, joten näytöksissä ja muissa tapahtumissa työskentely kiireen keskellä on ollut luontevaa. Myös miljoonan asian hoitaminen samanaikaisesti, ennen näytöksiä, h-hetkenä ja näytöksien jälkeen, on antanut hyvää kuvaa siitä millaista tuottajankin työ voi olla. 


Vappu laivalla oli hauska lisä tähän harkkaan. Töitä tehtiin, mutta kylpylässäkin ehti rentoutua. Oli myös ihana nähdä My Style Mallivalmennuksen uusien mallien matka casting-tilaisuudesta päätöstilaisuuteen. Kuten kuvasta huomaa päätöstilaisuus suoritettiin aika mahtavissa maisemissa.

Paljon on tullut tietenkin istuttua toimistolla koneen ääressä mm. muotinäytösjuontoja ja blogia kirjoittaen. Tämä on ollut erittäin hyödyllistä itselleni, koska en ole aiemmin kirjoittamisesta pitänyt, mutta nyt tekstiä muodostuu jo luontevammin.


Muodin myyntispesialisti-koulutuspäivät Fashion Centerillä Vantaalla oli itselle opettavainen ja hyödyllinen kokemus. Koko harjoittelun aikana olen oppinut paljon mm. oikeaoppisesta pukeutumisesta, väreistä ja niiden antamista viesteistä. Olen myös päässyt mukaan moniin kokouksiin kuuntelemaan ja tekemään muistiinpanoja. Näistä kokemuksista jää aina paljon käteen.

(Kuva: Pasi Hakala / Studio Varjo)

Viimeistään nyt Jyväskylä on tullut tutuksi, sillä näiden kuukausien aikana olen päässyt käymään monessa paikassa. Yksi näistä on Toivolan vanha piha, jossa elokuussa järjestetään Muotipäivät uudella konseptilla, Toivola goes Fashion. Kutsuvierastilaisuus ihanassa miljöössä ja salonkinäytöksen toteuttaminen Lalli Savolaisen kanssa oli ihana lopetus toukokuun lopulla tälle harkalle.

 Tähän on hyvä päättää ensimmäinen vuosi kulttuurituottajaopintoja, ja nyt kesän viettoon!

Kiitoksin,
Hilla



Kommentit