15.-16.5.2015 MUOTIPÄIVÄT JYVÄSKYLÄSSÄ - haastattelussa Muotipäivien juontaja Leena Sarvi

Jyväskylässä keväällä järjestettävillä Muotipäivillä 15.-16.5. nähdään juontajana upea ja sädehtivä Leena Sarvi. Leenalle on kertynyt runsaasti kokemusta niin esiintymisestä kuin mallina työskentelystäkin, ja hän on toiminut mallina kansainvälisilläkin näytöslavoilla.

Leena on myös toiminut valmentajana tämän kevään uudistetuissa Fashion Unitin My Style -valmennuksissa. Valmennuksissa on käyty läpi muun muassa sisäinen itseluottamuksen ja -varmuuden vaikutusta ulkoiseen olemukseen sekä sen merkitystä eri tilanteiden hallintaan. Valmennusten aikana on päästy Leenan johdolla kuulemaan muun muassa hyvän ensivaikutelman luomisesta, esiintymisestä, tyylistä ja kehonkielen merkityksestä.

Soitin Leenalle ja juttelin hänen kanssaan mallin työstä, kevään trendeistä ja muodista sekä tietenkin Muotipäivistä!

Olet toiminut pitkään mallina ja esiintyjänä. Kuinka päädyit mallin uralle?

- Päädyin allalle hieman sattumalta. Kävin nuorena mannekiinikoulun, jonka jälkeen minut bongattiin ulkomaille mallin töihin. Suomeen palattuani jatkoin mallin töitä myös Suomessa. Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia saada työskennellä alan ammattilaisten kanssa moninaisesti niin erilaisissa näytöksissä kuin eri muotilehtien numeroissakin!

Mitkä ovat sinun mielestäsi mallin tärkeimmät ominaisuudet / valmiudet?

- Mallin täytyy olla äärimmäisen sopeutuvainen ja ymmärtää, että tekee töitä asiakkaalle ja asiakas tulee aina asettaa etusijalle sekä esiteltäviä vaatteita ja elementtejä tulee kunnioittaa. Lisäksi mallin työssä perusedellytyksenä on kohteliaat, muut huomioon ottavat, käytöstavat sekä hyvä asenne.

Olet matkustellut paljon ja työskennellyt mallina myös ulkomailla. Mitkä ovat sellaisia vahvuuksia, joita suomalaiset mallit ja muotialan edustajat voisivat viedä kansainvälisille muotimarkkinoille?

- Suomalainen luonteenlaatu on sitkeä ja suomalaista luonnetta kuvaa hyvin periksiantamattomuus - me olemme hyvin vahvoja ja sisukkaita! Lisäksi suomalaisten työmoraali on korkea ja kaikessa tekemisessä on hyvä tekemisen meininki.

Toimit myös valmentajana Fashion Unitin tämän kevään uudistetuissa Tyyli- ja Mallivalmennuksissa sekä esiinnyt paljon. Onko sinulla antaa vinkkejä, miten saada enemmän rohkeutta ja itsevarmuutta esiintymiseen?

- Kokemuksen kautta on itsellekin tullut se varmuus ja ammattitaito. Eli kannattaa rohkeasti tehdä, olla utelias uusia tilaisuuksia kohtaan ja poistua rohkeasti omalta mukavuusalueelta. Rohkaisen kaikkia olemaan uteliaita ja avoimesti kokeilemaan uutta ja astumaan ulos mukavuusalueelta kehittyäkseen ja kehittääkseen itseään.

Muotipäivillä esitellään tämän kevään ja kesän trendit ja pukeutumisvinkit. Kuinka kuvailisit tämän kevään ja kesän muotia ja trendejä?

- Tämän kevään ja kesän muoti on hyvin monimuotoista. Kevään ja kesän trendeissä on otettu paljon vaikutteita 70-luvulta. Tyyliin kuitenkin haetaan uutta ja modernia twistiä ja eri tyylilajeja myös sekoitellaan paljon keskenään. 
70-luku trendinä on hyvin inspiroivaa - sen boheemius ja vapaus puhuttelee. Paljon on esillä hapsua ja mokkaa, nyörejä ja höyheniä. Lisäksi materiaaleista denim on monikäyttöisesti esillä ja hyvin monipuolisesti käytössä. Myös voimakkaat printit ja kuosit ovat selkeästi esillä ja väreinä nähdään paljon mustavalkoista sekä sinistä. Sininen onkin noussut värinä mustan haastajaksi.

Olet ollut Muotipäivillä mukana jo useampana vuonna. Miten kuvailisit Muotipäivät -tapahtumaa?

- Muotipäivät on ainutlaatuinen tapahtuma, joka tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa ja jossa on mahdollista saada runsaasti tietoa muotiin, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyen sekä nähdä ja kokea huikeita ohjelmanumeroita ja muotinäytöksiä.  Kyseessä on kokonaisvaltaisen elämystapahtuma, joka hakee vertaistaan!

Muotipäivät täyttävät tänä vuonna 10 -vuotta, ja juhlavuotta vietetään Islanti -teemalla. Mitä odotuksia sinulla on Muotipäiville?

- Islanti teemamaana on tietyllä tavalla salaperäinen, dramaattinen ja erilainen. Tätä on varmasti myös luvassa Muotipäivillä - taas jotain uutta ja innostavaa!

Mikä on mieleenpainuvin muisto aiemmilta Muotipäiviltä?

- Mielettömät muotinäytökset ja huikeat päänäytöksen huipennukset ovat aivan ehdottomasti mieleenpainuvia muistoja aiemmilta Muotipäiviltä! Lisäksi aivan uskomaton heittäytyminen ja kekseliäisyys ovat jääneet mieleen aiempien vuosien Muotipäiviltä. 

Kiitos Leena Sarvelle vastauksista ja nähdään Jyväskylässä Muotipäivillä 15.-16.5.2015!

Kirjoittanut: Iira/Fashion Unit

Kommentit