HEVOSET SAAPUVAT KAUPUNKIIN! PIAN NÄHDÄÄN MUOTIPÄIVILLÄ - ENÄÄ 11 YÖTÄ!

Muotipäivät Jyväskylässä yhdistää hevoset ja muodin perjantaina 29.8.2014 klo 18:00 Jyväskylän Kompassilla!

Aika hassu yhdistelmä, onko olemassa tiettyä tai muuttuvaa muotia hevosille? Minkä väriset suojat ovat muotia? Tai pitääkö otsapannan olla bling bling vai riittääkö tavallinen? Minulla ainakin juolahtaa mieleen erilaisia kysymyksiä, kun mietin hevosia ja muotia yhdessä. Mutta kuka tai mikä määrittää hevosten ja ratsastajan muodin?

Monesti hevosihmiset suosittelevat toisilleen hyviä varustemerkkejä, itse ainakin ajattelisin, että kestävyys on tärkein kriteeri tallivaatteita tai hevosen varusteita ostaessa. Toiset voivat ajatella että mitä kalliimpi sen parempi. Kisoissa monesti näkee kuinka hevosen ja ratsastajan varusteet sopivat värimaailmallisesti yhteen. Ehkä siksi, että tuomaristo katsoo myös ratsukon siisteyttä ja ehkä se myös luo yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Hevosia on nähty myös monen huippumerkin mainonnassa, sekä muotisuuntauksissa. Catwalkeilla on käytetty erilaisia lainauksia ratsastajan varusteista, kuten ratsastushousujen paikkoja housuissa ja pitkiä saappaita.





Muotipäivät -viikonlopun lauantaina 30.8. ravataan Keskisuomalainen Derby, Killerin raviradalla.

Jokavuotisilla raveilla on pitkät perinteet jo vuodesta 1974.
Tänä vuonna kyseisillä raveilla on juhla vuosi! Killerin Keskisuomalainen Derbyn suosio 5-vuotiaiden suomenhevosten merkittävimpänä ikäluokkakilpailuna on jatkuvasti kasvanut. Keskisuomalaisen Derbyyn ilmoittautuu yhä enemmän ikäluokan varsoista, joille järjestetään Keskisuomalaisen Derby -sarjoja 3-, 4- ja 5-vuotiaana. Ei ihme, Keskisuomalainen Derby on nostanut huipulle jo kymmeniä hevosia.

Keskisuomalainen Derby-raveissa ja Muotipäivillä on mahdollista myös tutustua tarkemmin ja liittyä raviliigaan, raviliiga tarjoaa mahdollisuuden päästä hevosen omistajaksi 100 eurolla!


Muotipäivät Jyväskylässä yhdistää hevoset ja muodin perjantaina 29.8.2014 klo 18:00!

Hevoskulkue lähtee liikkeelle Lyseon museon pihasta klo 17:40 ja kulkee reittiä Yliopistonkatu-Puistokatu-Aren Aukio-Kävelykatu-Kompassi. Kompassin päälavalla hevosalan katsauksen juontaa TV:stä tuttu raviselostaja Juha Jokinen. Kulkueessa on mukana neljä upeaa suomenhevosta taustajoukkoineen.

Lisäksi Kävelykadulla sijaitsevassa tapahtumateltassa on rapsuteltavissa shetlanninponi Keiju sekä Pyry-varsa.

Tervetuloa mukaan muodintäyteiseen tapahtumaan Jyväskylän keskustaan!

Yhteistyössä: Fashion Unit, Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry


Kirjoittanut Fashion Unitin Tia

Kommentit