MUOTIPÄIVÄT 29.-30.8.2014 JYVÄSKYLÄ - Haastattelussa Muotipäivien merkkihenkilöitä!

Juontajaksi Muotipäiville saapuu upea, ihastuttava ja aurinkoinen Leena Sarvi! Otin Leenaan yhteyttä ja keskustelimme kuinka kesä on sujunut, sekä tietysti myös fiiliksistä Muotipäivien tiimoilta.



Heippa Leena! Kuinka kesä on sujunut tähän mennessä?
- Kesä on kulunut töitä tehdessä, aavistuksen löysin rantein. Jonkun verran työllistää kuitenkin 8.-10.8. Helsingissä järjestettävä Koirien Maailman Näyttely, jossa olen juontamassa loppukilpailua. Siellä on jo koiria ainoastaan 21 300 – yli tuhat enemmän kuin mitä oli odotukset. Tapahtuma kuitenkin jäsentää kesää mukavasti!

Millä mielellä odotat syksyn Muotipäiviä? Onko erityisiä odotuksia?
- Odotukset ovat korkealla ja on parasta, kun voi itse vaikuttaa odotusten toteuttamiseen! Muotipäivät on hyvin toteutettu brändi, joka kantaa paljon ja jonka vuoksi kauppiaillakin on edelleen kiinnostusta osallistumiseen. Houkutuksena on vielä Dubai -teema, jossa kaikki on suureellista ja omannäköistä. Dubai on kutkuttava kohdekaupunki ja ideoiden antaja.

Olet tulossa juontamaan Muotipäiviä, millainen fiilis sinulla on lavalle noustessasi?
- Kuin tulisi toiseen kotiin. Ihanaa kun on luotettavat yhteistyöhenkilöt ja yhdessä toimiminen varmistaa, että kaikki tulee tehdyksi. Tietysti kaikilla on myös sydän mukana tekemisessä!

Vuonna 2014 Muotipäiviä inspiroi eksoottinen Dubai. Mitä teema pitää sinun mielestäsi sisällään?
- Teema kertoo, että ”kynttilöitä ei polteta siellä vakan alla”. Dubaista haetaan näyttävyyttä ja hyvällä maulla toteutettua tyylikkyyttä, sekä sopivasti prameutta. Sieltä pirskahtelee helmeilevää energiaa! Se on myös yksi maailman nopeimmin kehittyvistä kaupungeista, jossa kulttuurit kohtaavat - voisiko siis olla parempaa teemaa kuin Dubai!

Millaisia kokemuksia sinulla on mallin töistä Arabi Emiraateissa? Kuinka koit yhteistyön sujuvan?
- Kulttuurierot olivat suuret. Arabi Emiraateissa blondit suomalaiset lavalla olivat eksoottinen näky. Siellä ihastuttiin suomalaiseen muotoiluun ja muotiin. Esiintymispaikat olivat loistohotellien ball roomeja. Yhteistyö oli korkealla tasolla ja se oli miellyttävää ja helppoa. Heillä on hyvin länsimainen tapa toimia – hyvin vapaamuotoista, mutta kulttuurierot kuitenkin näkyvät, eikä kaikkea ole sopivaa esitellä lavalla.

Millaista show’ta Jyväskylä voi Muotipäiviltä odottaa?
- Ehdottomasti parempaa kuin koskaan aiemmin – taas mennään korkeammalle! Siellä on myös uusia kiinnostavia kasvoja lavalla. Kaikkien pitää olla paikalla!

Kiitos Leena Sarvelle vastauksista! Lisää häntä kuullaan elokuussa Muotipäivillä!

Fashion Unitin nuori lahjakkuus, Annika T!

Muotipäivien esityksistä vastaa tietysti Fashion Unitin fantastiset mallit! Haastattelin erittäin lahjakasta nuorta neitiä Annikaa, joka on toiminut Fashion Unitin mallina vuodesta 2010.



Tässä hieman Annikan tunnelmia Muotipäivistä:

Hei Annika! Kuinka kesäsi on sujunut?
- Olen nauttinut lomasta ja auringosta koko kesän! Olen päässyt myös juhlimaan synttäreitä ja ulkomaan reissu on edessä loppukesästä, joten sitä odotellessa!

Millaisia kokemuksia sinulla on Muotipäiviltä?
- Olen ollut useana vuonna Muotipäivillä mukana ja se on ollut aivan mahtavaa. Olen päässyt tekemään näytöksiä ihanien ihmisten kanssa ja saanut kokemuksia, joita en vaihtaisi. On myös hienoa nähdä kokonaisuus takahuoneesta käsin, jolloin asiat näkee eri perspektiivistä.

Mikä on parasta Muotipäivissä?
- Parasta on se, että ihmiset lähtevät oikeasti liikkeelle ja saadaan elämää keskustaan. Myös muodin tuominen ihmisille on hienoa ja tietysti se, että pääsee itse omassa osassaan mallina mukaan toteutukseen ja esittelemään mitä on muodissa.

Mitä mieltä olet Muotipäiviä vuonna 2014 inspiroivasta Dubaista?
- Teema on upea siinä mielessä, että sitä ei ole hirveästi nähnyt muualla aikaisemmin. Siitä saa myös todella paljon irti, koska se on niin eksoottinen ja trendikäs.

Kuinka olet kokenut yhteistyön Muotipäivien ja itsesi välillä?
- Mallin näkökulmasta kaikki on sujunut todella hyvin ja ongelmitta. Teemme yhdessä töitä ja vuorovaikutus on molemminpuolista. Kuluttajan näkökulmasta tarjoukset ovat olleet todella hyvin. Olemme yhdessä onnistuneet hyvin!

Kiitos Annikalle vastauksista!

Annika esiintyi Keskisuomalaisen järjestämissä Mustangin kuvauksissa kesäkuussa 2014.
- Se oli ensimmäinen video missä olen ollut mukana ja oli kiva päästä kehittämään omia taitoja myös videokuvauksissa.

Annikan tavoitteena on kansainväliset mallin työt.
- Mistään kokemuksista ei ole haittaa ja jos joku asia tuntuu hyvälle, niin miksi sitä ei tekisi.

Hyvä Annika! FU toivottaa onnea! Katso Annikan ja Mustangin video tästä.




Haastattelussa inspiroiva ja ihana Miia Suojala!

Syksyn Muotipäivillä nähdään ensimmäistä kertaa mukana upea, ihastuttava ja kiehtova Miia Suojala!

Miia Suojala on jyväskyläläinen vaatesuunnittelija. Miian designissä avainsanoja ovat skandinaavisuus, itämaisuus, aitous, rehellisyys, rouheus, herkkyys, voimakkuus ja värit. Naisellinen söpöys yhdistettynä laadukkaaseen kauneuteen - näistä elementeistä syntyy Miian design!



Kävin tapaamassa Miia Suojalaa ja tiedustelin hänen tunnelmia tulevista muoti-ilmiöistä, sekä Muotipäivistä.

Hei Miia! Onko kesänne ollut kiireinen?
- On ollut kiirettä! Toukokuussa yhdistimme putiikkien voimavaroja yhteen ja syntyi "Putiikki Kaunis". Putiikista löytyy tällä hetkellä Miia Suojala Design - viitat ja mekot, sekä Sarate Design - Sade-korut.  Meillä on toimintaa myös Toivolan Vanhassa Pihassa.

Kerro lyhyesti Design -tuotteistanne? Mistä inspiraatio?
- Miian malliston vaatteita on valmistettu nyt kahdeksan vuotta. Vaatteet ovat graafisia ja inspiraation niihin saan pääosin luonnosta. Osassa vaatteista näkyy myös japanilaisuus eri kuvioin. Ideana on, että katsotaan kuinka pitkälle vaatteen saa yksinkertaistettua, jotta se vielä näyttääkin hyvälle. Tärkeä kriteeri on myös ajattomuus.

Sarate Design -koruja on valmistettu kuusi vuotta. Ne on tehty lasihelmistä, puusta, kivistä ja simpukoista. Sarate Design on perheyritys, jonka perusti kaksi sisarusta ja äiti.

Mitä uutta syksyn ja talven muoti tuo tullessaan?
- Vaatteissa ovat pitkälti samat mallit, mutta värit muuttuvat. Haluan pitää mallistossa ne mallit, jotka myyvät ja ovat suosittuja. Joka mallistoon tulee kuitenkin aina jotain uutta!



Millaiset odotukset teillä on Muotipäiviltä ja millä fiiliksellä lähdette mukaan?
- Lähdemme innoissaan mukaan, sillä Putiikki Kaunis on vasta perustettu ja se tarvitsee näkyvyyttä. On myös mukavaa, kun saa näkyvyyttä suomalaiselle Designille ja pienet putiikit nousevat esille.

Teemana vuonna 2014 on elegantti ja ihana Dubai. Mitä mieltä olette tästä teemasta?
- Itselle tulee ensimmäisenä mieleen Putiikki Kauniista ja Dubai -teemasta yhdistävänä tekijänä näyttävät korut. Niillä saa näytöksiin uutta ilmettä erilaisilla kokonaisuuksilla.

Kuinka syksynne jatkuu Muotipäivien jälkeen?
- Suunnitteilla on tällä hetkellä erilaisia teemapäiviä. Aiomme myös hyödyntää FU Shop -etukorttia antamalla etuja Fashion Unitin kanta-asiakkaille!*

Kiitos Miia Suojalalle vastauksista! Tule sinäkin ihailemaan suomalaista Designia ja upeita näytöksiä syksyn Muotipäiville Jyväskylään 29.-30.8.2014!

*FU Shop -etukortti on Fashion Unitin oma kanta-asiakaskortti, jolla saat tarjouksia Fashion Unitin yhteistyökumppaneilta. Tilaa FU Shop -etukortti tästä. Saat tarjoukset kuukausittain sähköpostiisi. Kortin voit poimia Muodin Yön tai Muotipäivien infopisteeltä. Seuraavat Muotipäivät -tapahtumatarjoukset julkaistaan 28.8.2014.

Kirjoittanut Fashion Unitin harjoittelija Katri

Kommentit