Uuden harjoittelijan 10 ensimmäistä ajatusta Fashion Unitin toiminnasta!

Milja, 21v





Täältä kirjoittelee toisen vuoden kulttuurituotannon opiskelija Jyväskylästä. Olen ihastunut kaikkeen esteettiseen, rakastunut matkailuun. Pääsinkin aloittamaan harjoitteluni suoraan viiden viikon Aasian reppureissaamisen jälkeen täällä Fashion Unitilla. Eikä siinä, ensimmäisenä harjoittelupäivänäni pääsin heti auttamaan Jyväskylän Häämessuille 2014. Eli suoraan toiminnan keskipisteeseen vain! Ensimmäisen työviikonlopun aikana opin Fashion Unitista jo neljä asiaa.

1. Fashion Unitin työilmapiiri on äärettömän positiivinen. 
Mallit antoivat toisilleen neuvoja lavan takana, pukijat auttoivat toisiaan ja harjoitteluohjaajani Johanna antoi olemuksellaan kaikille hyvän ja rauhallisen mielen. Esimmäinen päivä, eikä edes jännittänyt!
2. Jokainen tuotannon lenkki on tärkeä.
Jokainen teko vaikuttaa seuraavaan tapahtumaan. Jos esimerkiksi henkilö myöhästyy paikalta, koko näytöksen alkaminen saattaa myöhästyä.
3. Joskus tilanteet vaativat improvisointia.
Kaikkea ei voi suunnitella etukäteen (onneksi!). Rohkeus yrittää hoitaa tilanne kuitenkin mahdollisimman sujuvasti antaa ihmisestä kuitenkin hyvän kuvan.
4. Mitään ei tarvitse eikä voi osata heti.
Kaiken kyllä oppii kuitenkin nopeasti, jos vain halua ja mielenkiintoa riittää.

Häämessu -viikonlopun jälkeen aloitin työskentelyn Fashion Unitin toimistolla. Toimistolla olokaan ei ole ollut yhtään niin tylsää kuin voisi kuvitella. On ollut mukavaa oppia päivittämään Fashion Unitin nettisivuja ja tekemään muita välttämättömiä toimistohommia kuten arkistointia. Olen päässyt kirjoittelemaan myös uutiskirjeitä Fashion Unitin toiminnasta kiinnostuneille sekä tätä Fashion Unitin blogia. Blogin kirjoittaminen on kuitenkin minulle tuttua ennestään, sillä kirjoittelin blogia elämästäni ollessani Kreikassa vapaaehtoistöissä. Toimistotyön myötä olen pistänyt merkille myös muutaman asian:

5. Lähes kaikki toimii nykyään tietokoneiden välityksellä.
On tärkeää olla ihmisten saatavilla koko ajan sekä päivittää tiedot ja hoitaa asiat nopeasti. Sähköinen media on tärkeimpiä markkinointikeinoja.
6. Kahvia ei voi juoda koskaan liikaa.
Toimistolla on kahvikone ja latte macchiatot ja capuccinot on tullut hyvin tutuiksi. Miten voin elää enää ilman?
7. Erilaiset näkökulmat asioihin inspiroi muitakin.
On hyvä sanoa rohkeasti oma mielipiteensä, jotta Fashion Unitin toiminta pystyy jatkamaan kehittymistään edelleen ja edelleen.

Suosikkihetkiäni näiden parin viikon aikana on olleet päivät, jolloin olemme olleet toteuttamassa portfoliokuvauksia. On mahtavaa seurata kuinka mallit muuntautuvat meikin ja uskomattoman muuntautumiskykynsä kautta. Tyttömäisenä naisenalkuna pidän kovasti kaikesta vaatetukseen ja kauneuteen liittyvästä ja ihan lemppari puuhaani täällä onkin valita malleille vaatteita kuvauksiin. Onneksi ensi viikolla on niitä lisää!

Lisää opittua:

8. Mallitkin on vain ihmisiä.
Ennakkoluuloistani huolimatta, kukaan malleista ei ole ollut Fashion Unitilla millään maailman asteella ylimielinen. Ihan tavallisia, mutta sisäisesti ja ulkoisesti kauniita ihmisiä.
9. Hymy, jonka annat palaa aina takaisin...
...ja hymyilemiseen tarvitsee käyttää vain 26 lihasta, murjotukseen 62.
10. Työssä on tärkeää saada onnistumisen tunteita.
Onnistumisen tunteita tuleekin, kun vain yrittää parhaansa.

Ulkomailta palaamisen jälkeen elämäni on ollut todella hektistä ja siinä on tapahtunut paljon muutoksia. Pidän siitä juuri sellaisenaan, ja saa nähdä mitä Johanna keksiikään täällä Fashion Unitilla pääni menoksi. Varmaa on kuitenkin se, että odotan sitä kaikkea innolla ja hymyillen.

-Milja

Kommentit