Esittelyssä Muotikaupan Liiton toimitusjohtaja ja Modin -lehden päätoimittaja Tuula Loikkanen!


Putiikkien ja ketjujen omistajat eivät aina ole varmoja oikeuksistaan tai edes tiedä niistä. Muotikaupan Liitto auttaakin perusmyyjiä muun muassa kuluttajasuojissa ja vastuullisuus- ja ympäristökysymyksissä. Muotikaupan Liitto ry tekee jatkuvaa tiedotus-, markkinointi- ja edunvalvontatyötä. Tässä työssä painopiste on Muotikaupan Liitto ry:n jäsenten liiketoiminnan edistämisessä. Muotikaupanliittoon kuuluu nyt 300 jäsentä ja se on tarkoitettu yhden hengen putiikeista ketjuihin. Muotikaupan Liitto julkaisee myös MODIN -lehteä jäsenilleen joka toinen kuukausi.

Kuvassa: Johanna Soilu, Fashion Unit ja Tuula Loikkanen, Muotikaupan Liitto

Tuula Loikkanen, Muotikaupan Liiton toimitusjohtaja ja MODIN -lehden päätoimittaja, kertoo kuinka Muotikaupan Liitossa ollaan aina vuosia trendeissä jo edellä. Hänen mielestään on kuitenkin yksi trendi, joka ei ikinä poistu muodista: "Hyvän ensivaikutelman antaaksesi, muista aina hymyillä. Ihminen on negatiivisuuteen helposti sortuva. Meille on jäänyt jonkinnäköinen luolamiesvaihe päälle ja meille tulee helposti suojautumisreaktio uuden ihmisen tavatessamme. Ensivaikutelmaan ei nykyään muisteta enää kiinnittää tarpeeksi huomiota."

Näkemystä maailmalta
Tuula on asunut elämänsä aikana yhteensä 18 vuotta ulkomailla: 17 vuotta Belgiassa ja vuoden Englannissa. Hän onkin huomannut selkeän eron suomalaisten suhtautumisessa tyyliin ja pukeutumiseen viimeisen kymmenen vuoden aikana: "Maa, josta aikoinani lähdin ei ole enää olemassakaan. Nykyään ihmiset eivät katso laittautumista pahalla. Ennen pystyi myös näkemään suuren eron kaupungeissa ja maalla asuvien välillä, nykyään eroa ei näe samanlailla. Myöskin miehet ovat alkaneet kiinnittää huomiota olemukseensa. Nykyään suomalaisten asenne pukeutumiseen on muuttunut positiiviseen suuntaan."

Tuula kertoo, kuinka haluaa tukea Muotikaupan Liiton toiminnalla erityisesti kivijalkamyymälöitä nettikauppojen ja vaateketjujen suosion noustessa. Hän painottaa, että nykyään yrityksen on erityisen tärkeään panostaa myös omiin nettisivuihinsa ja sen tarjontaan. Parhaiten menestyykin yritykset, joissa niin myymälä kuin nettisivutkin ovat kunnossa.

Näkökulmia lavalta käsin
Fashion Unitin järjestämät Helsingin Muotipäivät toukokuussa 21.5.2014 järjestetään yhteistyössä Helsingin Yrittäjien ja Poikkea Putiikissa- tapahtuman kanssa, joka tukee kivijalkamyymälöitä nostaen niitä lisää näkyville. Muotiviikon kohokohtana nähdään Fashion Unitin muotinäytös Helsingin kaupungintalon upeassa miljöössä. Tapahtumaa tukeakseen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin kaunis ja sädehtivä Tuula Loikkanen nousee malliksi näytöslavalle.

Tule sinäkin tukemaan hyvää asiaa: Helsingin Muotipäivät 21.5.2014, muotinäytökset klo 16 ja 17:30 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa! Shoppailua luvassa klo 21 saakka keskustan putiikeissa ja myymälöissä.

Lue lisää
Muotikaupan Liitosta osoitteessa www.muotikaupanliitto.fi
Fashion Unitin Muotipäivistä www.fashionunit.fi

Kirjoittaja Milja Haltsonen, Fashion Unitin harjoittelija

Kommentit