Iida Fashion Unitin mallikoulussa part 2

MUOTI-ILTA PUKUMIEHESSÄ ASIANTUNTIJAN OPASTUKSELLA

Pääsimme Pukumiehen muoti-iltaan etsimään itsellemme arki- ja juhla-asun. Muoti- ja etikettipukeutumisessa meitä auttoi Pukumiehen oma henkilökunta. Meidän oli tarkoitus rakentaa asukokonaisuudet itselle saatujen oppien perusteella, ottaen huomioon värianalyysin, vartalotyypin jne. Henkilökunta auttoi meitä oikeiden kokojen löytämisessä, sekä tarvittaessa ehdotti ja etsi meidän kanssa yhdessä asuun sopivia paloja, jotta asu saataisiin yhtenäiseksi. 

 hair 119
hair 102

Eikun vain kokoamaan erilaisia asuja Pukumiehen valikoimasta!

hair 004

Jottei homma kuitenkaan vaikuttaisi liian helpolta, Johanna oli valinnut meille jokaiselle yhden vaatekappaleen, jonka ympärille meidän piti rakentaa yksi asu. Johanna oli valinnut vaatteet jokaiselle oman värianalyysin, sekä vartalotyypin perusteella, miettien mikä itse kullekin sopisi parhaiten. Naurun remakoita, sekä tätä en ikinä pukisi normaalisti päälleni- kommentteja kuului, mutta jutun juju taisi piileäkin juuri siinä, ettei voi tietää miten kukin vaate istuu päälle ennen kuin kokeilee. Monille kyseiset vaatekappaleet nimittäin sopivat todella hyvin, toivat esiin vartalon parhaimpia puolia tai korostivat silmiä.

hair 177
hair 008

Kaikkien asut kuvattiin ja mm. tälläisiä asuja mallien päällä tänä iltana näkyi!

hair 012

Valkoista sekä erilaisia maanläheisiä sävyjä...

hair 035

Mustaa nahkaa, niittejä sekä mintunvihreää piristykseksi...

hair 055

Sinistä, ruskeaa ja seilorihenkisyyttä...

hair 067

Värikkäitä alaosia...

hair 094

Erilaisia kuvioita yläosissa...

hair 114

Mustanpuhuvaa, raitoja sekä punaiset väripilkut jaloissa...

hair 128
hair 164

Korkeavyötäröisiä alaosia korostamaan pitkiä jalkoja...

hair 166

Kiireestä ja hulinasta huolimatta jokainen saivat onnistuneesti päälleen juhla- sekä arkiasun!


VIDEOKUVAUS

Kun kävelyn perusopit on käyty jo läpi, jäljelle jää hiominen, jota tässä vaiheessa vielä kaikilla on. Nyt kuitenkin pitäisi jo muistaa ryhtien, jalkojen- ja päänasentojen lisäksi koreografiat, joita catwalkeilla tehdään. Jokaiselle kävelyssä jokin kohta on haastavampi kuin toinen ja tässä vaiheessa sitä pyritään harjoittelemaan. Lisähaasteena saimme myös eleet sekä ilmeet, joita harjoittelimme.

Saimme jokainen henkilökohtaista palautetta kävelystämme, jota yritimme parhaamme mukaan treenata. Oli se sitten pidempi askel, hartiat alas, katse ylöspäin tai vatsalihasten käyttöä enemmän.

4

Kun olimme saaneet palautteen ja päässeen harjoittelemaan sitä, seuraavana vuorossa oli kameralle jännitävä kävely, yksin sekä parin kanssa! Videokuvauksen ideana oli havainnollistaa, miltä oma kävely näyttää, mitä kehitettävää on ja mikä näytti jo nyt hyvältä. Videolta pääsemme näkemään oman kävelymme, sekä oppimaan enemmän.

1

Saimme myös mahdollisuuden nähdä, miltä Fashion Unitin ammattimalli Merin kävely näyttää, ja hienoltahan se näytti, kun monia näytöksiä tehnyt ammattilainen meille näytöksien koreografioita näytti. Hän kertoi meille myös oman mallitarinansa, kuinka hän päätyi malliksi, millaista todellisuudessa ovat mallin työt ja vastasi kaikkiin mahdollisiin kysymyksiimme, mitä vain kysyimmekään.

3

Kävelyä kun olimme harjoittelemassa, Meri antoi meille henkilökohtaisesti myös omat vinkkinsä sekä arvionsa. Oli hyvä saada neuvoa myös mallin näkökulmasta, sekä nähdä miltä ammatilaisen kävely näyttää. Nyt vain videota omasta kävelystä odottelemaan sekä harjoittelemaan!

Kommentit