Iida Fashion Unitin mallikoulussa part 1

16
7
Otsikosta päätellen joku siellä saattaa hämääntyä, kun niin outo nimi täällä kirjoittelee, niin ajattelin aloittaa tämän postauksen lyhyellä itseni esitelyllä.

Eli tosiaan olen Jyväskyläläinen 19- vuotias muotibloggaaja Iida (blogiini pääset tästä! Klick)ja pääsin kirjoittamaan tänne Fashion Unitin blogiin vierailevana tähtenä siitä, miten mallit, muoti ja tyyli eivät ole pelkästään pinnallisuuksia, kuten näyttäviä meikkejä, kauniita asuja tai upeita kampauksia. Tätä myyttiä lähden rikkomaan sillä tavalla, että sain mahdollisuuden Johannalta päästä Fashion Unitin mallikouluun. Tälläiselle tytölle, jonka intohimo on muoti, sekä mallit ja tyyli kiinnostavat, niin tälle huikealle mahdollisuudelle ei missään nimessä sanottu ei!
8
5
VÄRIANALYYSI
17
Värianalyysissä kävimme jokaisen kohdalla henkilökohtaisesti läpi värejä, jotka kullekin parhaiten sopivat.
Ylläolevassa kuvassa löytyy värianalyysin tuloksen eri vaihtoehdot. Värianalyysissä hiusten-, ihon-, ja silmienvärin perusteella rajattiin aluksi se, että kallistuuko kylmään vai lämpimään. Sen jälkeen ruvettiinkin miettimään kesän, kevään syksyn ja talven väliltä oikeita värivaihtoehtoja.

Kokeilimme kaulallemme konkreettisesti erivärisiä kangaspaloja ja katsoimme, mitkä värit kenellekin sopivat. Kartoitettiin värejä, jotka eivät korostaneet kasvoja tai olleet muuten vain imartelevia. Se oli mielestäni jopa huvittavaa, miten jonkun kasvot ikään kuin hävisivät jonkun värin kohdalla ja taas toisen värin kohdalla jopa loisivat. Siinä pääsi hyvin näkemään sen, miten väärin tai oikein pystyy kukin ihminen käyttämään pukeutumisessa värejä ja sen, että kaikki olemme erilaisia. Toisille sopi lämpimän sävyiset värit ja toisille taas kylmät. Yleisin värianalyysin  lopputulos on kevät, sillä kevään värit sopivat yleisimmin ihmisille parhaiten, sillä se on lämmin.

Kulttuuri, ikä ja koulutus vaikuttavat siihen, mitä värejä mieluiten pukee päälleen ja mitkä tuntuvat omilta. Värianalyysi on suuntaa antava, muttei missään nimessä sille kannata uskollisesti loppuelämää uhrata, sillä täytyy rohkeasti aina kokeilla uutta. Sovittaessa sen vasta huomaa, tuleeko sovituskopissa vau- elämyksiä, vai riisutaanko rätti kiireen vilkkaa pois päältä. Minäkuvan rakentaminen osana tyyliä ja vaikka itse luulin jo tietäväni itsestänin, tyylistäni ja minulle sopivista väreistä paljon, niin pääsinkin yllättymään!
11

VÄRIVALINNAT ANTAVAT ERILAISEN KUVAN

Itse en ollut tullut ajatelleeksi, miten paljon pukeutumisella ja väreillä voikaan viestittää muille. Tässä muutamia hyviä esimerkkejä: 


PUNAINEN - Päättäväisyyttä
ORANSSI - Sydämmellisyyttä
KELTAINEN - Energisyyttä
VIHREÄ - Uudistautumista
SININEN - Levollisuutta
TURKOOSI - Luovuutta
MUSTA - Muoti-ihmisten lempiväri

Chanelin mielestä naisilla pitäisi aina olla valkoista kasvojen lähettyvillä, kuten huivi tai paita, sillä se korostaa ja valaisee kauniisti kasvoja.

VARTALOTYYPIT
10
vartalotyypit
15
"Nämä tissit ei kyllä toppauksia tarvitse!"
Vartalotyyppejä on erilaisia kurvikas, suora, tiimalasi ja atleettinen. Mittasimmekin siis rinnan- , vyötärön-, sekä lantionseudun, jotta saisimme selville oman vartalotyyppimme. Mallikoulussa on vartaloita joka lähtöön ja jokaisessa vartalossa oli aina jotain hyvää ja kaunista. Tunnilla huomasimme myös muiden pitävän vartalomme parhaimpina puolina sellaisia kohtia, mitä itse emme koskaan olleet ajatelleet hyviksi, päin vastoin! Mallikoulussa on mielestäni aivan mahtavaa ollutkin juuri se, että ihmiset ovat avoimia ja uskaltavat kysellä toisilta vaikkapa treenivinkkejä, kun ihailevat esim. jonkun jalkoja tai käsivarsia.

Mallikoulussa on samanhenkisiä ihmisiä ja sain itsekin heti erilaisen kuvan malleista. Siellä opettelemme hyväksymään itsemme sellaisina kuin olemme ja sen puitteissa korostamaan parhaimpia puoliamme. Kaikilla meillä ei voi olla pitkiä jalkoja tai pyöreää pyllyä, mutta jokaisella meillä on vartalossamme jotain mistä pidämme ja opimme väreillä sekä erilaisilla vaatteilla hyödyntämään niitä, sillä vartalon suhteita voi muokata vaatteilla. Kyllä se on totta!  Esimerkiksi korkeavyötäröiset housut antavat lyhytjalkaiselle mahdollisuuden näyttellä yhtä äkkiä kasvaneita gasellin jalkojaan. Tai miten esim. olkatopattu bleiseri tekee ihmeitä kapeaharteiselle.

KÄVELY
3
Seuraavana oli vuorossa malleille olennaisen kävelyn harjoitteleminen! Kaikki lähtee ryhdistä ja meiltä tarkistettiinkin kaikilta henkilökohtaisesti ryhdit. En itse ollut pannut edes merkille sitä, että jos painavaa laukkua kantaa esim. aina toisella puolella se pian alkaa tehdä ryhdille hallaa. On siis syytä pitää ryhdistä huolta, sillä se on meidän jokapäiväinen asia, ei vain catwalkien ajan. Saimme hyviä neuvoja sekä henkilökohtaisia treenivinkkejä siihen, miten ryhtiä voisi parantaa. Mm. yliliikkuville hartioille olisi erittäin tärkeää tehdä lihaksia, varsinkin jos naisena sattuu olemaan isommat rinnat, joita täytyisi voida kannatella.

Ryhdin lisäksi mallikolussa ei varmasti voi toistaa liian usein korsetin merkitystä, joka tässä tapauksessa täytyy löytyä itseltä sieltä vatsalihaksista, kaupasta ostetut kun nyt ei käy. Korsetin tarkoitus on kannatella keskivartaloa niin seisoessa kuin kävelyssäkin.  Pään-, käsien-, jalkojen- ja selänasennot pitäisi muistaa yhdellä kertaa. Huh, paljon muistettavaa, katsotaan miten onnistuu käytännössä!
6
Korot jalkaa, niin päästään itse kävelyyn! Korko, päkiä, korko päkiä tulee soimaan päässäni aina kun kävelen koroilla... Koroista puheenollen, vaikka itse kävelenkin pituuteni vuoksi paljon koroilla, sain vasta nyt tietää mitä varten ne korot siellä ovat. Ei, ne eivät ole vain kopinan ja tyttömäisyyden tai edes näyttävyyden takia, vaan ne ovat tärkeänä osana kävelyä. Korkoon nimittäin pitäisi voida luottaa niin paljon, että askelta ottaessa uskaltaisi nojata sen päälle. Tässä vaiheessa tekee pahaa pilipali korkkareiden puolesta, jotka tämän tiedon jälkeen pitäisi heittää roskikseen.

14
Kävelyssä tärkeää on myös asenne. Kun kävely alkaa sujumaan pystyy keskittymään yksityiskohtiin, kuten katseeseen, käsiin ja taukoihin koreografioiden välissä. Asenne ja itsevarmuus huokuvat oikein tästä kuvasta!
2
Korkokengillä kävely osalle meistä naisista on pahin painajainen, sillä sen voi tehdä niin monella tavalla väärin. Opettelimme mallikoulussa catwalk kävelyn lisäksi myös oikeaoppista korkokenkä kävelyä, mitä voimme käyttää aina! Juhlissa, tilaisuuksissa, arkipäivinä. Mielestäni tämä oli erittäin hyvä, sillä korot mielestäni tekevät naisen, kunhan niillä ei kävele kuin mies. Hyvä ryhti, korsetti, katse ylös, ei koukkupolvia tai tönkköjalkoja, ylospäin tai siisäänpäin kääntyneitä jalkateriä, eikä miesmäistä jalat haarallaan kävelyä. Näillä muistisäännöillä unohtamatta korko, päkiä, korko, päkiää pääsee jo pitkälle!
13
Oikeaoppiset kädet catwalk kävelyssä 
12
Tiukkoja kävelyn arvostelijoita
 Opettelimme muutaman koreografian, joita lavoilla sitten tehdään ja arvostelimme toinen toisiamme. Saimme hyvää ja rakentavaa palautetta toisilta ja oli kiva katsoa, miten muut kehittyivät kävelyssä. Joka kerta se alkoi näyttämään paremmalta, mutta hiomista löytyy vielä. Kehityksen huomaa kuitenkin niin muista kuin itsestä nopeasti ja Johannan ohjeistuksella jokainen pystyy hiomaan omaa kävelyään aina paremmaksi.
9

Huh vihdoin kengät pois jalasta ja omia rakkoja hoitamaan!

Kommentit