Tunnetut pukeutujat: Iina Moukola


Muodin ja tyylin maailmassa 2000-luvulla puhaltavat uudet tuulet; trendejä ja uusia oivalluksia pukeutumisen saralla eivät enää sanele ainoastaan muotitalojen tarjonta, viihdemaailman tähdet ja kuninkaalliset vaan tyyli-ikoneiksi voivat nykypäivän internetin ja sosiaalisten medioiden tarjoamien väylien kautta nousta myös ihanat arjen sankarit, jotka jakavat tarinoita oman tyylinsä takaa esimerkiksi muotiblogien kautta.

Eräs Suomen tunnetuimmista ja seuratuimmista bloggareista on Moumou-lifestyleblogin takaa löytyvä Iina Moukola. 25-vuotias helsinkiläinen opiskelija aloitti bloggaamisen sattumalta muutama vuosi sitten. Nykyään blogin parissa työskentely vie helposti Moukolan aikaa jopa peruspäivätyön verran viikossa. Kysyimme Iinalta hänen näkemyksiään blogimaailmasta, tyylistä ja muodista.

Miten Moumou-blogisi syntyi?

Blogini sai alkunsa ystäväni neuleblogi-innostuksesta. Sitä kautta löysin suomalaisia tyyli- ja muotiblogeja, joiden vuoksi lopulta loin itselleni oman blogin. Tuntui kivalta päästä osaksi pientä joukkoa, joiden kanssa voi höpötellä yhteisistä intohimoista.

Tuoko blogin kautta saatu julkisuus sinulle ulkonäköpaineita?

Välillä tulee peiteltyä tummia silmänalusia ja finnejä valokuvia varten tai muuten kiinnitettyä huomiota asioihin, joita ei ehkä miettisi, jos ei kuvaisi itseään blogiin. Eli kyllä tavallaan tuo.

Millainen mielikuva sinulla on suomalaisten tyylitajusta ja pukeutumisesta?

Mielestäni mennään parempaa kohti. Suomalaisissa on se hyvä piirre, että täällä uskalletaan pitää kiinni omista jutuista eikä olla samanlaisia ”tyyliklooneja” kuin esim. tyylikkäässä, mutta vähän tylsässä Ruotsissa.

Mikä on tärkein asusteesi tuleva kauden syys- ja talvipukeutumisessa?

Laukku, joka nielee sisäänsä koko omaisuuteni. Tai ainakin ison osan siitä. ;)

Millainen on oma tyylisi ja mistä saat siihen inspiraatiota?

Hyvin sekava. Taivun lähes muottiin kuin muottiin, koska keskityn pukeutumaan niin, että oloni on hyvä ja itsevarma. En juurikaan hurahda muotijuttuihin, vaan käytän yksinkertaisesti asioita, joista pidän.

Mitä sinulle merkitsee käsite ”sisäinen kauneus”?

Nykyään ehkäpä sitä, että on sinut itsensä kanssa. Ihminen, joka arvostaa itseään, hymyilee enemmän ulospäin ja näyttää täten kauniimmalta myös muiden silmissä.

Muutit tänä vuonna Helsinkiin, miten olet kotiutunut ja onko helsinkiläisyys tuonut uusia tuulia tyyliisi?

Kyllä vaan! Rakastan asua täällä. Myös se on ihanaa, että täällä on helppoa olla anonyymimpi kuin esimerkiksi Jyväskylässä. Ihmisten tyyli on täällä värikkäämpää, joten uskallan itsekin kokeilla rohkeampia asuja, koska en silti koskaan tule olemaan se kadun huomiota herättävin tapaus.

Bloggarit ovat yhä kasvavassa määrin myös mielipidevaikuttajia muotimaailmassa. Suhtautuvatko suomalaiset bloggarit mielestäsi vastuullisesti omaan asemaansa?

Jotkut suhtautuvat, jotkut eivät. Itse en kyllä oikein ymmärrä, miksi joku omaksuisi bloggaajan mielipiteet ja asenteet sellaisinaan pureskelematta. Oletan ainakin omien lukijoideni olevan täysjärkisiä ihmisiä, jotka ajattelevat omilla aivoillaan. Esitän itsekin mielipiteitäni blogissani, mutta ne kaikista arimmat asiat (uskonto jne.) jätän käsittelemättä ihan jo itsesuojeluvaiston vuoksi. Kommenttiboksisodat riistäytyvät välillä niin pahasti käsistä ja mennään henkilökohtaisuuksiin. Tätä en halua hyvänmielenblogiini.

Asuit aiemmin Jyväskylässä. Onko sinulla muistoja Fashion Unitin järjestämästä Muotipäivät by Fashion Unit -tapahtumasta?

Muotipäivillä oli hyvä fiilis ja mukavasti porukkaa. Toivottavasti tänä vuonna käy samoin! :)

Kommentit