Syksyn 2012 värikkäät trendit


Elokuun lämpimät päivät sallivat vielä keveisiin kesävaatteisiin verhoutumisen, mutta hiljalleen saapuvan viileämmän vuodeajan muotiuutuudet valloittavat jo kauppojen hyllyjä. Nyt onkin juuri oikea aika pohtia mitkä syystrendit voisi ottaa osaksi omaa persoonallista tyyliä. Kauden muoti tarjoaa runsaasti valinnan varaa, se on täynnä leikkisyyttä ja rohkeita värejä, lämpimiä neuleita, klassista juhlatyyliä ja persoonallista takkimuotia.

Tässä Fashion Unitin tarjoilema kurkistus uusiin trendeihin, olkaa hyvä!

Värit tuovat alkavan syksyn ja talven vaatemuotiin yllätyksiä, sillä tänä vuonna murrettujen, perinteisten syysvärien rinnalla nähdään myös kesäpukeutumisesta tuttuja kirkkaita värejä, kuten turkoosia ja pinkkiä sekä kuluneena kesänä hitiksi noussutta oranssia. Hillitymmistä väreistä pitävät voivat puolestaan verhoutua armeijan vihreään, laventeliin tai suklaanruskeaan. Myös luumun- ja viininpunainen sekä malvansävyt ovat pinnalla, ne hurmaavat erityisesti juhlapukeutumisessa.

Syysmuodin yllättyksellisyys näkyy nyt myös printeissä yleensä kesäkuukausiin liitettyjen kukkakuosien siirtyessä kylmän kauden vaatetukseen! Syyskukat ovat rohkeita, graafisia ja täyteläisen värisiä ja samalla niissä on ripaus menneen ajan tunnelmaa. Lisäksi tulevan sesongin trendeihin kuuluvat ruutukuosit, etenkin rohkeina ja isoina pintoina.

Farkkuhaalarit ovat tehneet uutta tuloaan jo parina syksynä ja tänä vuonna ne valloittavat täydellä teholla. Lisäksi myös perinteisemmät denimvaatteet uudistuvat farkkupesujen siirtyessä yhä digitaalisempaan aikaan. Materiaalit voidaan nyt viimeistellä yksityiskohtaisesti kuvaprinttereillä ja laserteknologialla. Ensi talven muotifarkuissa nähdään siis myös graafisia pintoja ja abstrakteja pesuja.

Materiaaleista pinnalle nousevat nahka, pitsi ja sametti. Nahkaa voi yhdistää vaatetukseen pieninä detaljeina esimerkiksi  neuleissa tai kiskomalla rohkeasti jalkaan nahkahousut. Samoin myös pitsiä kannattaa hyödyntää oman tyylin mukaan joko yksityiskohtana  huiveissa ja koruissa tai laajempina pintoina puseroissa, tunikoissa ja hameissa.

Muhkeat toppatakit ja nostalgiset tikkitakit kujeilevat ulkoilumuodissa. Rohkeimmat trendikokeilijat saattavat hankkia jopa jenkkityylisen topatun baseball-takin. Kenties suurin takkitrendi tulee kuitenkin olemaan viittamainen tai ponchomainen iso ja mukava villakangastakki. Klassisemmista päällysvaatteista pitävien ei kuitenkaan ole syytä olla huolissaan, sillä hyvin istuva ja hillitty perustakki tai trenssi on muodissa aina!

Neuleet ovat tänä syksynä tyylikkäitä villatakkeja, v-aukkoisella pääntiellä varustettuja puseroita sekä kaksirivisellä napituksella koreilevia liivejä. Kovimpien vilukissojen harteita voivat lämmittää myös erilaiset keepit ja pikkuviitat.

Huikeita asusteita rakastaville syksy ja talvi tarjoaa roppakaupalla ihasteltavaa. Asusteissa on tarjolla ylisuuria koruja ja kekseliäitä kenkiä. Tarjonta on värikästä ja muotoilu modernia, jopa arkkitehtuuriin ja taiteeseen viittaavaa.

Syksyn ja talven muotiin pääset tutustumaan Muotipäivät by Fashion Unit -tapahtumissa syyskuussa Jyväskylässä, Lahdessa ja Helsingissä. Tarkista kunkin kaupungin näytösohjelma osoitteesta  www.fashionunit.fi.



Syksyn 2012 värejä ja materiaaleja



Kommentit