Tunnetut pukeutujat: Essi Pöysti


Fashion Unitin kanssa jo useita vuosia yhteistyötä tehnyt malli Essi Pöysti on tänä vuonna mukana kaikissa Muotipäivät by Fashion Unit -tapahtumissa. Vuoden 2009 Miss Suomena hurmannut, tyylikäs ja eteerinen kaunotar kertoi meille lyhyesti ajatuksiaan tyylistä ja pukeutumisesta.

Millainen on oma tyylisi ja mistä saat siihen inspiraatiota?

Tyylini vaihtelee tilanteen mukaan. Peruspukeutumiseni saattaa olla jopa arkinen, viihdyn mukavissa vaatteissa ja verkkareissa, mutta toisaalta tykkään myös erottua joukosta panostamalla persoonalliseen tyyliin ja trendivaatteisiin. Olen aiemmin pukeutunut paljon mustaan ja valkoiseen, mutta nykyään yritän muistaa käyttää myös kirkkaampia värejä.

Miten onnistut näyttämään tyylikkäältä kiireisen arjen keskellä?

Jos lähtökohta on kunnossa eli tuntee olonsa itsevarmaksi ja kauniiksi, niin tyylikkyys syntyy vaivattomasti. Tarvitaan vain kevyt meikki, ehkä ripsiväriä ja vähän aurinkopuuteria, sekä jokin kiva suosikkivaate päälle ja korkokengät jalkaan.

Mikä on tärkein asusteesi syys- ja talvipukeutumisessa?

Varmaankin talviset perusasiat eli kengät ja kunnollinen, lämmin takki. Pidän myös kovasti erilaisilla huiveilla leikittelystä.

Millainen mielikuva sinulla on suomalaisten tyylitajusta ja pukeutumisesta?

Ainakin ulkomailla suomalaiset tunnistaa joukosta siitä että pukeutumiseen ei ole kovin paljon kiinnitetty huomiota. Suomalaiset ovat mukavuudenhaluisia; jaloissa on yleensä korkokenkien sijaan lenkkarit. Uskoisin kuitenkin että tilanne on menossa parempaan suuntaan. Tyylikkäitäkin tapauksia löytyy.

Mitä sinulle merkitsee käsite ”sisäinen kauneus”?

Se merkitsee paljon. Sisäisen kauneuden hehku on tyylikkyydessä kaiken perusta. Jos tuntee olonsa itsevarmaksi ja kauniiksi, näyttää hyvälle missä tahansa asussa.

Mitä odotat Muotipäivät by Fashion Unit -tapahtumalta?

Odotan paljon! Erityisen mielenkiinnolla odotan ensimmäistä kertaa järjestettävää Helsingin tapahtumaa. Toivon, että saamme kaupungin ”syttymään” ja täytämme yleisön odotukset.



Kommentit