Tunnetut pukeutujat: urheilija Minna Kauppi




Minna Kauppi on kahdeksankertainen suunnistuksen maailmanmestari ja yksi tämän hetken arvostetuimmista suomalaisista urheilijoista.Vääksyssä lapsuutensa viettänyt, nykyään Jyväskylässä vaikuttava Kauppi on eloisa ja älykäs luonnonlapsi, jonka oma tyyli perustuu tyttömäisen klassiseen vaatevarastoon. Hänet on nähty edustamassa tyylikkäänä myös Linnan Juhlien parketeilla ja sponsoreidensa vaatemainoksissa. Fashion Unit kysyi Minnan kuulumisia sekä hänen ajatuksiaan muodista ja tyylistä keskellä vilkkainta kilpailukautta.

Mitä kuuluu Minnan kesään?

Lähinnä kesä menee perinteiseen tapaan kisoissa ja leireillä, siis treenien merkeissä juoksentelen ympäri Suomea ja maailmaa. Välillä tietysti yritetään heittää jotain kesäretkeä ja nautiskellaan auringosta.

Millainen on oma tyylisi ja mistä saat siihen inspiraatiota?

Oma tyyli on lähinnä tyttömäisen klassinen. Inspiksiä tulee eniten siitä, mitä näkee katukuvassa ja reissun päällä. Nuorempana vaatekaappi täyttyi nopeammin viimeisten kujeiden mukaan, mutta nykyään tykkään shoppailla vähän harkitummin ja enemmän sen mukaan, mistä itse oikeasti tykkään.

Oletko kokenut ulkonäköpaineita julkisen ammatin myötä?

Tottakai. Kaikki varmasti kokevat paineita silloin, kun ovat esillä vaikkapa Linnan juhlissa. Toisaalta kisoissa ja vapaalla olen edelleen yleensä ilman meikkiä ja ihan fiiliksen mukaan. Mulle luonnollinen ulkonäkö on aina tarkottanut kaunista ja arkipukeutumisessa pynttäytyminen on tosi vieras ajatus. Siinä mielessä en tosiaan halua olla ulkoisten normien johdateltavana, vaan haluan näyttää mallia niin, että varsinkin nuoremmat tajuavat, että persoona on tärkeämpi kuin se, onko kynnet kunnossa ja ripset liimattu kohdilleen.

Mitä vinkkejä antaisit urheilu- ja liikuntapukeutumiseen?

Suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaisia kamppeita, joissa on hyvä harrastaa sitä omaa lajia. Ulkonäkökin on tietysti tärkeä, mutta jos joku vaate hiertää tai hiostaa, se voi viedä koko nautinnon!

Sinut on nähty mm. yhteistyökumppaneittesi Voglian ja Puman mainoksissa. Onko yhteistyö muotimaailman kanssa mielenkiintoista?

Kyllä kuvauksissa olo on ihan hauskaa ja multa se menee myös ihan luonnostaan ja jännittämättä. Tuntuu vähän siltä kuin leikkisin jotain muuta hetken aikaa. Ja en pane pahakseni, jos voin omalta osaltani avittaa suomalaista muotia eteenpäin.

Fashion Unit Toivottaa Minnalle hyvää kesää ja vauhtia tuleviin kisoihin!

Teksti: Henna Takala

Kommentit