Muotisuunnittelija Sanna Saastamoisen ajatuksia FUn Tyylikoulun aiheista

My Style Tyylikoulu on ajankohtainen aihe Fashion Unitin toimistolla. Kevään toinen Tyylikoulu saa päätöksensä 16. kesäkuuta ja syksyn koulutuksiin osallistuvien ilmoituksia otetaan vastaan. Tyylikoulutussisältöihin osallistuminen on ollut yksi Fashion Unitilla kevään työharjoittelussa olleen Anniinan mieluisimmista työtehtävistä.

Anniina piti viikon lomaa työharjoittelusta lähteäkseen luokkansa kanssa opintomatkalle Pariisin. Osana opintomatkaa kuului vierailu pariisilaistuneen muotisuunnittelija Sanna Saastamoisen luona. Saastamoinen on toiminut mallina yli kymmenen vuotta ja asunut muun muassa New Yorkissa. Nykyään kahden lapsen äiti ja valokuvaajan puoliso suunnittelee vaatteita, maalaa tauluja, valokuvaa ja konsultoi yrityksissä.

Sanna Saastamoinen luennoi muotisuunnnittelusta ja kertoi elämästään sivuten aihealueita, joita Fashion Unitinkin Tyylikoulussa käsitellään. Saastamoinen sai kuulla Fashion Unitin My Style –koulutuksista ja Anniina myös tiedusteli hänen mielipiteitä Tyylikoulun aihealueista. Alla pieni haastattelu Sanna Saastamoisen kanssa.

Mitä on sisäinen kauneus?

Sisäisesti kaunis ihminen kunnioittaa itseään ja muita. Hän on sinut itsensä, sekä muiden kanssa. Hän ei haudo vihaa tai katkeruutta, sillä nämä tunteet estävät häntä siirtymään elämässä eteenpäin. Sisäiseen kauneuteen kuuluu terveet elintavat, eli tarpeeksi unta ja liikuntaa. Uskon myös henkisyyteen ja tasapainoisuuteen. Ihminen ei siis saa vahingoittaa muita ihmisiä, eikä maaperää. Itse noudatan neuvoani esimerkiksi syömällä ekologisesti tuotettua ruokaa.

Kuinka annetaan hyvä ensivaikutelma?
”Katso suoraan silmiin ja purista lujasti kättä” on äitini antama neuvo. Lisäksi tulee aina pyrkiä olemaan läsnä tilanteessa. Tärkeintä on kuitenkin olla rehellinen ja oma itsensä, esimerkiksi ujoutta ei tarvitse peitellä sillä sekin voi olla söpöä.

Mitkä ovat elämäsi tärkeimmät arvot:

Rakkaus, aitous ja kaiken jumaluuden ylistäminen. Muotisuunnittelijana ja taiteilijana olen huomannut kuinka tietyt palat sopivat toisia paremmin yhteen ja kuinka kaikessa on jonkinlainen järjestys.


Fashion Unitin My Style -koulutuksista

Fashion Unitin My Style -koulutuksissa keskitytään niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin kauneuteen. Aiheita pohditaan koulutuksiin osallistuvien persoonien kautta ja korostetaan henkilökohtaisia vahvuuksia. Koulutukset tarjoavat välineet sisäisen kauneuden löytämiseen ja ulkoisen olemuksen ehostamiseen. Koulutuksissa opetellaan myös oikeaoppista ryhtiä, lavakävelyä, poseeraamista sekä verbaalista, että nonverbaalista viestintää.

Lue lisää Fashion Unitin koulutuksista www.tyylikoulu.fi

Kommentit