FUn malli Essi kokemusta rikkaampana


Essi Pöysti aloitti uransa mallina Fashion Unitilla vuonna 2008. Vuoden päästä Essi voitti Miss Suomen arvonimen. Tänä vuonna menestyksekäs nainen päätti pyrkiä eduskuntaan.

Ajatus politiikassa vaikutamisesta heräsi jo vuonna 2009 TV-kuvauksissa, joissa oli mukana Ben Zyskowicz. Essin ja Zyskowiczin keskustellessa syntyi idea Essin eduskuntavaaliehdokkuudesta. Essi oli myös työnsä kautta huomannut epäkohtia, joihin hän tahtoisi tarttua. Niinpä hän ei tyytynyt enää vain pohtimaan parannettavia asioita, vaan ryhtyi toimeen.

Essi jäi tällä kertaa vaille eduskuntapaikkaa, saamaansa äänimäärään hän oli silti tyytyväinen. Kokonaisuudessaan projekti oli hauska ja muistutti Essiä missivuodesta: Paljon sosiaalista kanssakäymistä ja itsensä edustamista. Ensikertalaisena hän oppi, että projektiin tulisi varata enemmän aikaa. Ehdokkuuden myötä kiinnostus politiikkaa kohtaan kasvoi, eikä Essi sulje pois ajatusta siitä, että hän vaikuttaisi politiikassa vastaisuudessa.

Tällä hetkellä Essi nauttii työstään sairaanhoitajana. Tulevaisuudessa hän tahtoo jatkaa valitsemallaan alalla, missä kaupungissa tai maassa, sitä hän ei vielä tiedä: ”Katsotaan mitä vuodet tuo tullessaan.”

Kesäsuunnitelmat ovat selkeämpiä. Luvassa on ensimmäinen palkallinen kesäloma! Loma vietetään Suomessa lukuunottamatta perinteistä ulkomaanmatkaa, jonka määränpää määräytyy äkkilähtöjen tarjonnan perusteella. Essi on myös ilmoittanut itsensä, sekä koiransa agilityn alkeiskurssille.

Lisää Essin kuulumisia julkaistaan Fashion Unitin blogissa ensi viikolla!

Kommentit