Barcelonan shoppailupaikat top 5 by Fashion Unit

LA RAMBLA

La Rambla on tunnelmallinen katu keskellä Barcelonaa. Kadulla on mittaa noin 1,2 kilometriä. Tälle matkalle mahtuu niin ravintoloita, hotelleja kuin eri alojen liikkeitäkin. Espanjalaisen runoilijan García Lorcan sanoja lainaten La Rambla on ”ainoa katu jonka ei toivoisi koskaan päättyvän”.

Kadun varrella on paljon nähtävyyksiä: Kuuluisa oopperatalo Liceu, Barcelonan suurin markkinapaikka La Boqueria sekä kaupungin tunnetuin suihkulähde, Fonte de Canaletes, joka on myös suosittu kohtaamispaikka. Pelkästään kadulla kulkeminen on elämys. La Rambla on tunnettu lukuisista katutaiteilijoista, joista suosituimpia ja eniten kuvatuimpia lienee niin kutsutut ”elävät patsaat”. Lisäksi suosittuna matkailukohteena La Rambla on kulttuurien sulatusuuni.

La Ramblan varrelta löytyy useita vaateliikkeitä, joihin kannattaa poiketa:

Felgar tarjoaa naisille tyylikkäitä arki- ja työvaatteita sekä juhlavampia kokonaisuuksia. Liikkeestä löytyy seuraavia vaatemerkkejä: Naf naf, Miró Jeans ja Gerry.

La Perla on 1950 luvulla perustettu, euroopan johtavampia alusvaate- ja uimapukuliikkeitä. Liike tarjoaa monipuolisen ja ylellisen valikoiman sekä naisille että miehille.

Lacoste on kansainvälinen yritys, joka tarjoaa sporttisia vaatteita, kenkiä ja asusteita naisille ja miehille.

Pelleteria La Sibèria
on vuonna 1891 perustettu perheyritys, joka myy korkealaatuisia turkis- ja nahkatuotteita. Yritys on tunnettu hyvästä palvelusta, huippulaadusta ja designista.

BCN original shops tarjoaa koruja, tekstiilejä, keramiikkaa, lahjoja ja matkamuistoja.


PUTIIKIT

Antonio Miro on espanjan parhaaksi suunnittelijaksikin tituleeratun Antonio Miron oma vaateliike sekä naisille että miehille. Tuotteet ovat tunnettuja mielenkiintoisista väriyhdistelmistä ja selkeälinjaisuudesta. Miron naisille suunnatut vaatteet ovat suosittuja juurikin niiden naisellisuuden takia. Antonio Miron liikkeen löydät osoitteesta Consell de Cent 349.

Adolfo Dominguez myy korkealaatuisia naisten ja miesten vaatteita sekä asuisteita hyvään hintaan. Tyyliltään vaatteet ovat klassisia ja tyynen konservatiivisia, Adolfo Dominguez onkin saanut lisänimen ”Espanjan Armani”. Liikkeitä löytyy osoitteista Paseig de Gracia 32, Paseig de Gracia 89 ja Ferràn 4.

Loewe on espanjalainen nahkatuotteisiin erikoistunut yritys, joka myy ylellisiä matkalaukkuja, käsilaukkuja ja asusteita sekä naisille että miehille. Yrityksellä on liikkeitä yli 150, joista yksi sijaitsee Barcelonassa, osoitteessa Passeig de Gracia 35.

Berska on Espanjan suosituin nuorille naisille suunnattu vaateliike. Liikeestä löytyy muodikkaimmat katutrendiuutuudet edulliseen hintaan. Vaikka liike onkin suunnattu naisille, on miehetkin huomioitu sijoittamalla heti sisäänkäynnin tuntumaan penkkejä, jossa he voivat levähtää naisten ostosten ajan. Berska sijaitsee Avenida Portal d’Angelin varrella.


KOJUT

La Boqueria on Barcelonan suurin ja tunnetuin markkinapaikka, joka on ollut toiminassa jo vuodesta 1217. Täältä voi ostaa tuoretta lihaa, vihanneksia, hedelmiä ja muita paikallisia herkkuja. Markkinapaikan löydät osoitteesta La Rambla 100.

Mercadillo de la Plaça de Sant Josep on markkina-alue, jolla katalonialaiset taiteilijat myyvät tuotteitaan. He levittävät tekemänsä teokset esille matojen päälle jalkojensa juureen niin, että ohikulkijat voivat niitä ihailla ja ostaa. Taiteilijat vaihtavat mielellään sanan jos toisenkin potentiaalisten asiakkaiden ja taiteen ihailijoiden kanssa. Markkina-alue löytyy osoitteesta Plaça de Sant Josep Oriol.

Mercat Dels Encants
on Barcelonan suurimpia ja suosituimpia kirpputoreja. Tori tarjoaa lähes kaikkea ja myynnissä olevat tuotteet ovat aseteltuina maassa oleville liinoille. Vilkaimmillaan tori on lauantaisin. Jos tahtoo tehdä löytojä kannattaa olla aikaisin liikkeellä, myös puolen päivän jälkeen kannattaa olla liikkeellä, sillä ylijäämätuotteita on tapana myydä alennetuin hinnoin. Kuten toreilla yleensä, on täälläkin tinkiminen osa kaupantekoa. Kirpputorin löydät osoitteesta Plaça de les Glories Catalanes, C. Dos de Maig 186.


OSTOSKESKUKSET


I’Illa Diagonal
–ostoskeskuksesta löytyy 170 liikettä: kansainvälisiä putiikkeja, suuria kauppaketjuja, baareja, kahviloita ja ravintoloita. Täältä löytyy liikkeitä kuten ZARA, Stradivarius, Pull&Bear, Vogue, Benetton ja Lush. Ostoskeskus sijaitsee keskusten ulkopuolella syrjässä turistimelskeeltä, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä. L’Illa Diagonalin osoite on Avenida Diagonal 545.

Vinçon on pieni ostoskeskus täynnä design-tuotteita. Katukerroksesta löytyy kotitalouskoneita sekä sisustustavaroita. Toinen kerros tarjoaa korkealaatuisia huonekaluja. Ostoskeskuksen osoite on Passeig de Gracia 96.

El Triangle on kolmion mallinen ostoskeskus, joka sijaitsee Barcelonan sydämessä. Täältä voit hankkia muun muassa huonekaluja, koruja ja kirjoja sekä vierailla muotiliikkeissä. Ostoskeskuksesta löytyy seuraavia liikkeitä: Hello Kitty, Toscana, Massimo Dutti, Desigual ja Sephora. El Triangle La Ramblan varrella osoitteessa Pl. Catalunya.


HARD ROCK CAFÉ

Pitkän päivän jälkeen paras paikka rentoutua ja ravita vatsaansa on pistäytyä La Ramblan läheisyydessä sijaitsevassa Hard Rock Caféssa.

Hard Rock Cafén sisäänkäynnin vierestä löytyy Rock Shop josta voit lunastaa itsellesi vaikka suositun Hard Rock Café –paidan. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee ravintola. Hard Rock Cafén ruoat tehdään tuoreista raaka-aineista paikan päällä. Ruokalista tarjoaa hampurilaisia, salaatteja voileipiä ja suussa sulavia jälkiruokaherkkuja. Alakerrasta löytyy lisää istumatilaa, sekä baari.

Kyseisen Hard Rock Cafén aarteisiin kuuluu muun muassa kitara, jolla Kissin Paul Stanley soitti vuoden 2000 jäähyväiskiertueella. Aarteisiin kuuluu myös Jimi Hendrixin sähkökitara 60-luvun loppupuolelta, Sex Pistolsin alkuperäisen basistin Glen Matlockin basso ja The Rolling Stonesin Keith Richardsin kitara.


Barcelona -teemasta voi jokainen nauttia syksyllä Muotipäivien aikana!

Jyväskylän Muotipäivät 2.-3.9.2011
Tampereen Muotipäivät 9.-10.9.2011
Lahden Muotipäivät 16.-17.9.2011

Tule, Koe, Näe - Barcelona -teema!

Kommentit