Maailmalla mallin uraa luonut Muotipäivät –kasvo Meri V


Muotivuosi 2011 tuo mukanaan jälleen kaupunkikeskustoja elävöittävät Muotipäivät -tapahtumat Jyväskylään Muodin Yönä 8.4. sekä 2.-3.9. ja Tampereelle 9.-10.9.
Uutena kaupunkina Muotipäivät -tapahtuma tulee myös Lahteen syyskuun kolmantena viikonloppuna, 16.-17.9.!

Muotipäivien mainoskasvonakin tunnettu Fashion Unitin malli Meri V on tuttu kasvo myös Fashion Unitin My Style Mallikoulussa, jossa Meri kertoo kokemuksiaan mallin työstä sekä vinkkejään mallikoululaisille.

1. Kuinka aloitit mallin työsi?

Opettajani ehdotti minulle Kaunis-Anna kilpailuun osallistumista, kun olin yläasteella. En ollut ikinä haaveillut mallin työstä, mutta päätin osallistua ja voitin kilpailun. Sitä kautta sain mallisopimuksen helsinkiläiseen mallitoimistoon, Fondille ja pääsin tekemään mallin töitä ulkomaille.

2. Mikä mallina työskentelyssä viehättää?

Tällä hetkellä mallin työ on minulle enemmänkin harrastus. Mallin työssä minua viehättää esiintyminen, esteettisyys, ehostautuminen sekä erilaisiin työtilanteisiin pääseminen. Ihanaa on myös saada uusia tuttavuuksia ja tavata erilaisia ihmisiä.

3. Miten mallina työskentely poikkeaa ulkomailla Suomen mallimarkkinoihin nähden?

Olin ulkomailla heti malliurani alussa hankkimassa työkokemusta ja referenssikuvia mallikansiooni. Kilpailu mallin töistä oli siellä paljon kovempaa suuren tarjonnan vuoksi. Siihen aikaan tehtiin todella paljon casting-tilaisuuksia (mallivalintatilaisuus), saatettiin käydä jopa neljässä eri castingissä saman päivän aikana. Suomessa käytäntö oli hieman toisenlainen ja nykyään tehdäänkin entistä enemmän niin sanottuja suoria bookkauksia mallikansion tai www-sivuilla olevien kuvien perusteella. Muutoin mallin työ ulkomailla oli hyvin samanlaista kuin Suomessa, hieman monipuolisempaa. Jos haluaa luoda uraa mallina, suosittelen ehdottomasti pyrkimistä ulkomaille.

4. Mikä on mieleen painuvin kokemuksesi mallivuosien varrelta?

Yksi erikoisimmista kokemuksista on ollut Trendi-lehden mainoskampanja, johon kuvattiin vedenalaisia mainoskuvia Kokkolan uimahallissa. Vietin altaassa koko päivän ilman taukoja! Painuin pinnan alle kolmen metrin syvyyteen, kietouduin 10 metriä pitkään sifonkiin ja hymyilin silmät auki lasin takana olevalle kuvaajalle. Toinen mieleenpainuva kokemus oli muotitoimisto Fashion Unitin Himos Festival Muotishow vuonna 2007, jossa esiinnyimme juhannuksena isolle festariyleisölle ja tv-kameroille. Myös aikakausilehtien kansikuvaukset ovat jääneet mieleeni.

5. Kasvosi ovat tulleet tutuiksi vuoden 2010 Muotipäiviltä. Myös vuoden 2011 Muotipäivien mainosmateriaalista voi bongata kuvasi. Tunnistavatko ihmiset kadulla sinut Muotipäivät -kasvoksi?

Tutut tunnistivat ja osasivat yhdistää minuun. Arki-lookini kuitenkin on meikitön ja rento, joten kadulla kävellessäni ei ainakaan vielä kukaan ole tullut sanomaan, että tunnistaisi minua Muotipäivät -mainoksista.

6. Vielä lopuksi, millaisen neuvon antaisit mallin urasta haaveilevalle nuorelle/aikuiselle?

Aluksi kannattaa hakeutua koulutuksiin, joissa käydään läpi esimerkiksi oikeaoppista kävelyä ja poseeraamistekniikoita. Näitä taitoja voi hankkia muun muassa mallikursseilta, testikuvauksista ja pienemmistä muotinäytöksistä. Vinkkinä voisin kehottaa harjoittelemaan kotona peilin edessä korkokengillä kävelemistä, poseeraamista ja ilmeitä.

Päästäkseen tekemään mallin töitä, tulee olla itse aktiivinen niiden hankinnassa ja/tai päästä mallitoimiston listoille, jonka kautta pääsee nopeammin erilaisiin työtehtäviin. Aikoinaan mallikansio oli kaiken A ja O. Nykyään voi päästä alkuun myös esimerkiksi mallitoimiston www-sivuille laitettavien kuvien avulla.
Mikäli hakee mallitoimistoon ja lähettää kuvia itsestään, tulee muistaa, että niissä tulisi olla mahdollisimman luonnollinen meikki ja puhtaat hiukset sekä vartalonmyötäiset vaatteet. p.s. Perhekuvat eivät ole mallikuvia!
Toivotan menestystä malliurasta haaveileville - unelmat on tehty toteutettaviksi!




Jyväskyläläisen muotitoimisto Fashion Unitin My Style -koulutukset alkavat helmikuussa. Koulutustarjontaan voi tutustua osoitteessa www.tyylikoulu.fi!

Kommentit