Tatuointimuoti: Vinkit tatuoinnin ottajalle TOP5, osa 2/4


FU Blogi pohtii muotitoimiston näkökulmasta millaiseen paikkaan tatuointi kannattaisi ottaa ja mistä tatuoinnin ottamista suunnitteleva saa parasta apua esimerkiksi kuvan suunnitteluun ja toteutukseen.

1. Tatuoinnin suunnittelu

Vinkki: Tatuointiliikkeistä löytyy tatuointimallikansioita, joita selailemalla idea omasta tatuoinnista voi syntyä. Myös netistä löytyy paljon tatuointeja esitteleviä sivustoja. Mikäli mieluisaa kuvaa ei löydy, pystyy ammattitaitoinen tatuoija tarvittaessa muokkaamaan valmista kuvamallia tai suunnittelemaan toiveiden mukaisen tatuoinnin. Tatuoijat kertovat myös, onko haaveilemasi tatuointi realistista toteuttaa iholla.

FU: Mikäli työskentelee malli- ja muotialalla ei kannata kiirehtiä tatuoinnin kanssa. Etenkin mikäli pyrkii ammattimalliksi ja kansainvälisille markkinoille, kannattaa tatuoinnin hankkimista lykätä. Ammattimallin työ on ohi muutamassa vuodessa, joten tatuoinnin ehtii myös sen jälkeen hankkimaan.

2. Tatuoinnin paikka

Vinkki: Ennen tatuoinnin ottamista, kannattaa tatuoinnin paikkaa miettiä tarkkaan. Voiko näkyvässä kohdassa oleva tatuointi esimerkiksi olla este työnsaannille tulevaisuudessa?

FU: Jos päättää ottaa tatuoinnin ja työskennellä mallina, suositellaan tatuoinnin paikaksi sellaista mikä on helposti vaatteilla peitettävissä. Alusvaatemallilla ei tulisi olla olleenkaan tatuointeja.

3. Missä tatuointi kannattaa ottaa? Mitä vuoden aikaa suositellaan?

Vinkki: Tatuointi kannattaa ottaa ammattitaitoisella tatuoijalla tatuointiliikkeessä. Vastaotettua tatuointia tulisi suojella auringon paisteelta, sillä auringon valo haalistaa tatuoinnin värejä. Kesähelteillä myös tuoreen tatuoinnin tulehtumisriski kasvaa. Kesä ei siis välttämättä ole otollisin aika ottaa tatuointia.

FU: Ehdottomasti tatuointi tulee ottaa ammattitatuoijalla. Mallin töitä tarjotaan eniten syksyisin ja keväisin, joten silloin ei kannata tatuointia ottaa, etenkin, jos tatuointi paranee hitaasti.


4. Tatuointipäivä


Vinkki: Tatuointiliikkeeseen kannattaa saapua paikalle ajoissa, hyvin levänneenä ja syöneenä. Hyvä vinkki on ottaa mukaan sokeripitoista juotavaa.

FU: Kun on päättänyt tatuoinnin ottaa (päätös on ollut oma ja harkittu), on tatuointipäivä varmasti odotettu. Silloin tulee nauttia ja ottaa itselleen aikaa.


5. Jälkihoito-ohjeet

Vinkki: Vastaotettu tatuointi vaatii hoitoa. Tatuointiliikkeistä saa mukaan selkeät, kirjalliset hoito-ohjeet, joita noudattamalla voi varmistaa tatuoinnin paranemisen ja hyvän lopputuloksen.

Kuvassa: Tatuointiartisti tatuoimassa muotokuvaa Barcelonan tatuointimessuilla lokakuussa 2010.

Kommentit