Tatuointimuoti iholla: Neljän tähden malli, osa 1/4


Tatuoinnit ovat yleistyneet ja niiden suosio kasvanut viime vuosina huimasti. Kuitenkin edelleen esimerkiksi monessa työpaikassa tatuoinnit voivat olla este työn saamiselle. Myös mallin töistä haaveilevan kannattaa ottaa huomioon tatuointien mahdollinen vaikutus mallin töiden saamiseen, etenkin mikäli halajaa töihin ulkomaille.

Haastattelimme Fashion Unitin mallia, Dance-ohjelmastakin tutuksi tullutta Tuomas H:ta aiheesta. Tuomas kertoo omista tatuoinneistaan sekä niiden merkityksestä ja vaikutuksesta hänen elämäänsä ja työhönsä.

1. Kerro tatuoinneistasi, millaisia tatuointeja sinulla on ja missä?


”Minulla on tatuoituna yhteensä neljä tähteä, jotka menevät linjassa vasemman käden puolelta yläselkään asti. Olen tykännyt tähdistä ihan pienestä pojasta asti. Jotenkin niillä vain on mukavan rauhoittava vaikutus minuun. Samalla ne kuvastavat tavoitteita, kunnianhimoa ja menestystä. Neljä tähteä siitä syystä, koska uskon ettei kukaan ole täydellinen. Siihen pitäisi kuitenkin aina pyrkiä, joten mikäli joskus saavutan tämän tilan, otan viidennen tähden. ” Tuomas naurahtaa.

2. Milloin ja missä olet ottanut tatuointisi?

”Otin ne vuonna 2008 Espanjassa asuessani. Yhdellä naisopettajallani oli monta hyvin tehtyä tatuointia ja tiedustelin häneltä, missä hän oli ne ottanut. Kävi ilmi, että eräs hänen ystävänsä on taitava tatuointi-artisti ja sain kätevästi varattua hänelle ajan. Kommunikointi oli mielenkiintoista, koska en vielä puhunut espanjaa kovinkaan sujuvasti, eikä hän englantia. Onneksi opettajani pystyi kuitenkin vähän toimimaan tulkkina.”

3. Mikä sai sinut ottamaan tatuoinnin?


”Olin jo pitkään halunnut ottaa tatuoinnin, mutta en ollut löytänyt sitä ”oikeaa” kuvaa. Kuvailin mahdollisimman tarkasti tälle espanjalaiselle artistille, minkä tyylisen haluaisin. Parin päivän päästä hän oli saanut luonnoksen valmiiksi. Ihastuin luonnokseen heti ensi näkemältä ja päätin, että haluan sen iholleni.”

4. Mikä merkitys tatuoinneillasi on sinulle?

”Tatuoinnit ovat hieno tapa tuoda esille omaa persoonaa. Olen muutenkin sellainen persoona, etten halua kuulua massaan, joten tatuoinnin ottaminen ei ollut iso kynnys minulle. Tatuointi lisää yksilöllisyyttä ja voisikin sanoa että tatuoinnit ovat eräänlainen asuste.”

5. Osallistuit tämän vuoden Dance-ohjelmaan. Saitko kommentteja, tai mahdollisesti lisähuomiota tatuointiesi vuoksi?


”Ainoat kerrat, kun tatuointini tulivat puheeksi, oli kun joku niitä kehui. Negatiivista vaikutusta niillä en kokenut olevan.”


6. Toimit mallina Fashion Unitilla. Ovatko tatuointisi vaikuttaneet mallin töihisi?


”Jo silloin kun vasta suunnittelin tatuoinnin ottamista, halusin sen sellaiseen paikkaan, joka on mahdollista peittää helposti tilanteen niin vaatiessa. Tietyissä työtehtävissä ei ole eduksi, jos on tatuointeja. On helppoa, kun tatuoinnit voi peittää esimerkiksi t-paidalla. En usko, että tatuointini ovat vaikuttaneet mallin töihini. Ainakaan työnantajani eivät vielä ole huomauttanut asiasta.”

7. Oletko ajatellut ottaa lisää tatuointeja?

”Tarkoituksena olisi ottaa toinen tatuointi lähitulevaisuudessa, joka tulee oikealle puolelle vartaloa. Enempää en paljasta!”

8. Omien kokemustesi perusteella, mitä haluaisit sanoa mallin töistä haaveilevalle, joka haaveilee myös tatuoinnin ottamisesta?


”Kannattaa pitää mielessä tietynlainen huolellisuus ja tyylikkyys. Kuva kannattaa ottaa johonkin sellaiseen kohtaan vartaloa, jonka voi tarvittaessa helposti piilottaa näkyvistä. Tosin kaikkihan riippuu siitä, millaisia mallin töitä haluaa tehdä.”

Kommentit