Tatuointimuoti: FU malli Sini ja ensimmäinen tatuointi, osa 3/4


Haastattelimme Fashion Unitin mallia Siniä, joka on juuri ottanut ensimmäisen tatuointinsa. Sini kertoo muun muassa ajatuksistaan mallin työn ja tatuointien yhteen sopimisesta.

1. Olitko miettinyt kauan tatuoinnin ottamista? Mikä sai sinut ottamaan tatuoinnin?

Olen haaveillut tatuoinnista pienestä tytöstä asti, olisinko ollut 10-vuotias, kun ensimmäisen kerran asiaa mietin. Äitini ei oikein pitänyt ajatuksesta silloin. Nyt äiti harkitsee itsekin tatuoinnin hankkimista. Otin tatuoinnin viimein, kun olin löytänyt kuvaidean, joka tuntui omalta.

2. Jännittikö tatuoinnin ottaminen?

Joo! Perhosia liihotteli kivasti mahanpohjassa, kun astuin tatuointiliikkeeseen. Lähinnä olin kyllä vain innoissani, että nyt se päivä on viimein koittanut!

3. Onko tatuoinnillasi sinulle henkilökohtainen merkitys?

Jalkaterääni on ikuistettu kääpiövillakoirani Murun tassunjälki. Nyt minulla on Muru aina mukanani. Jäljensin tassun kastamalla koirani käpälän mustikkasurvokseen ja painamalla sen paperille. Piirsin siitä läpi kuvan toiselle paperille, jonka vein mukanani tatuoijalle.

4. Miten valmistauduit tatuoinnin ottamiseen?

Mietin tarkkaan haluanko tatuointia oikeasti ja olenko tyytyväinen päätökseeni vielä harmaahapsisena mummelinakin. Otin etukäteen selvää tatuoinnin hoito-ohjeista ja kyselin tuttavilta heidän kokemuksiaan tatuoinneista. Valitsin sellaisen ajankohdan, että minulla oli pari viikkoa aikaa rauhassa parannella tatuointia. Muotinäytöksiä on ollut koko syksyn ajan melkein joka viikko, eikä tuoreen tatuoinnin päälle voi kiireessä pukea hankaavia korkokenkiä.

5. Olet Fashion Unitin listoilla mallina. Vaikuttiko tämä päätökseesi?

Kerroin tatuointihaaveestani toimistolleni ennen lopullista päätöstäni. Mielestäni Fashion Unitilla suhtautuminen tatuointeihin on myönteisempää verrattuna moneen muuhun toimistoon.

6. Onko tatuointi este mallin töillesi?

Tatuointini on aika pieni ja suhteellisen helposti peitettävissä, mutta aina on mahdollista, että joku asiakas ei tatuointini vuoksi halua palkata minua. Otin tämän riskin tietoisesti.

7. Onko tarkoituksenasi ottaa lisää tatuointeja?

Haluaisin ottaa lisää tatuointeja. Yritän kuitenkin hillitä mieleni toistaiseksi. Haluan vielä tehdä mallin töitä. Valitettavasti tatuoinnit eivät sovi mallin töiden kanssa kovin hyvin yhteen, tai ainakaan niitä ei suositella.

Kerro vielä, tekikö se kipeää?

Minua varoiteltiin kivusta. Odotin jotain mieltä laajentavaa kipukokemusta. Olin jopa hieman pettynyt, kun tatuoinnin otto ei sattunut juuri ollenkaan. En edes irvistänyt kertaakaan ja välillä ihan unohdin koko neulan ihollani, kun juttelin tuekseni tulleen kaverini kanssa.

Kuva: Ville Matinmäki

Kommentit