Neljä nuorta naista yhdistivät voimansa!

UNIK hairdressing by K.E.H.R on jyväskyläläinen kampaamoyritys, joka sijaitsee Jyväskeskuksen toisessa kerroksessa. Ammattitaitoisten naisten kädenjälki näkyy myös Jyväskylän Muotipäivien perjantaisissa muotinäytöksissä mallien kampauksissa. Haastattelimme UNIK:n Emiliaa, Hennaa, Kirsiä ja Riina.

Kirsi, Henna, Emilia ja Riina

1. Ketä olette ja minkälainen työtausta teillä on?

-Emilia on yo, parturi-kampaaja. Hän on valmistunut Raahen ammattioppilaitoksesta vuonna 2003, jonka jälkeen työskennellyt sopimusyrittäjänä kahdessa parturi-kampaamossa. Työkokemusta on kertynyt yhteensä noin seitsemän vuotta ennen oman yrityksen perustamista. Taidolla ja kokemuksella Emilia hoitaa kaikki parturi-kampaajan perustyöt. Erikoisosaamisena hänellä on mm. värjäykset, leikkaukset ja parturipuolelta esim. pystärit.

-Henna, ”Pihtiputtaan” tyttö aloitti parturi-kampaajaopinnot Jyväskylän ammattiopistossa 2007. Opintojen alettua hän suuntasikin heti alan töihin; ensin tuotteita myyden ja pian jo itse asiakkaiden kimppuun. Yo parturi-kampaajaksi Henna valmistui vuonna 2009, jonka jälkeen hän meni sopimusyrittäjäksi ja nyt toimii omassa yrityksessä. Innolla ja ajanmukaisella katseella Hennan osaamisiin kuuluu kaikki aina parturityöskentelystä kampaajan muotoiluun saakka. Erikoisosaaminen Hennalla kohdistuu mm. hiusten pidennyksiin.

- Kirsi on tehnyt sopimusyrittäjänä töitä vuodesta 2007 asti ja valmistunut keväällä 2008 Jyväskylän ammattioppilaitoksesta. Kirsin jatkuva kouluttautuminen lisää monipuolisuutta ja uusien trendien esiintuomista työskentelyssä. Erikoisosaamisia hänellä ovat mm. teippi-, ompelu- ja sinettipidennykset, pystärit, hairtattoo-konekuvioinnit sekä morsiuskampaukset.

-Riina on valmistunut Jyväskylän ammattioppilaitoksesta vuonna 2008, ja työelämän yrittäjänä hän aloitti vuonna 2007 koulun ohella. Hänen vahvuudet ovat erilaiset leikkaus- ja värjäystekniikat, teippipidennykset sekä juhlakampaukset. Vakaalla ammattitaidolla ja tyylikkäällä näkemyksellä Riinalta onnistuu myös kaikki loputkin parturi-kampaajan työt.

2. Mikä on teidän kampaamonne ”juttu”? Miten erottaudutte muista Jyväskylän kampaamoista?

- Olemme tyylikkäämpiä ja uniikimpia. Meillä on myös kiva miljöö. Kampaamosta löytyy tuotesarja Label.m, jota ei ole Keski-Suomen alueella kenelläkään muulla. Rautainen ammattitaito löytyy kaikilta ja ehdoton panostus työhön on ykkösasia. Kaikilla töillä on myös 100% tyytyväisyystakuu.

3. Mitkä ovat tämän hetken kuumimmat hiustrendit?
- Tyyli näyttää luonnolliselta eli hiukset näyttävät siltä kuin niitä ei olisi laitettu. Rajatonta luovuutta! Selkeät orgaaniset muodot ovat täydellisessä harmoniassa luonnollisten perussävyjen kanssa, kun tähän lisätään eloisa, sopusointuisia heijastepintoja, syntyy moderni, pelkistetyn elegantti look. Myös hillityt, mutta omaperäiset yksityiskohdat luovat yksilöllisiä korostuksia.

4. Paljastakaa jotain Fashion Unit -blogin lukijoille Muotipäivillä nähtävistä mallien kampauksista?

Inspiraatiota kampauksiin saadaan tuotesarjasta Label.m, joka toimii myös Lontoon Muotiviikoilla. Ballerinanutturoita, joita on näkynyt myös katukuvassa, nähdään sekä kaksijakoisuutta ja isoja hiuksia. Kampauksissa on rentoa meininkiä!

UNIK hairdressing by K.E.H.R –nettisivut ja 24/7 toimivan nettiajanvarauksen löydät osoitteesta: www.unikhair.fi

Kommentit