Jyväskyläläinen tyyli-ikoni: Toisen vanha on toiselle uutta


Tarja Tolvasen, 34, arki on hektistä, mutta aina on aikaa vaihtaa pari sanaa muodista. Muoti kuuluu Tarjan elämään olennaisena osana ja sitä tukee aikaisempi, kuusivuotinen ura vaatealan yrittäjänä.

Nykyisessä toimenkuvassaan kiinteistökeskuksen myyntineuvottelijana Tarja noudattaa klassista pukeutumista, mistä onkin muotoutunut oman tyylin perusta. Tarjan tyyli pohjautuu tunikoihin ja pitkiin neulemekkoihin. Jakkupukua hän pitää kokonaisuutena jäykkänä, mutta käyttää ylä- ja alaosaa erikseen yhdistettynä rennompiin vaatekappaleisiin.

Tarja päivittää vaatekaappinsa keväisin ja syksyisin. Päivitys tapahtuu toisinaan perinteisesti kirpputorimyynnillä, mutta Tarjalla on myös toinen toimiva keino: hän kutsuu ystävät ja ystävien ystävät kotiinsa, levittää myytävät vaatteet esille ja pitää kotikirppiksen! Keino on toimivaksi todettu, sillä ystävillä on monesti sama maku ja toiset heistä ovat jopa aivan samankokoisia, jolloin aarteen etsintä on tehty kirpputoria helpommaksi. Oman vaatekaapin sisältöä ei kannata vähätellä, sillä toisen vanha on toiselle uutta!

Kun vaatekaappiin on tehty uutta tilaa, Tarja etsii uusia palasia vaatevarastoa täydentämään. Vaateostoksia tehdessä Tarjan tavoitteena on löytää laadukkaita, klassisia vaatekappaleita, jotka sopivat jo vaatekaapissa oleviin kokonaisuuksiin. Tarja kertoo olevansa hieman värirajoitteinen. Hän käyttää pääasiassa mustaa, harmaata, valkoista, beigeä ja ruskeaa. Nyt herkullisten syysvärien saavuttua Tarja täydentää perusvärejä värikkäillä asusteilla. Eniten Tarja on nyt ihastunut petrolin sävyyn sekä Marimekon syksyn mallistossa toistuvaan tummankeltaiseen vivahteeseen.

Tarja pitää matkailusta, ja kerran vuodessa hän lähteekin kaupunkimatkalle tutustumaan kulttuuriin ja shoppailemaan. Tänä vuonna matkakohteena oli New York. Aikaisempia kohteita ovat olleet Milano ja Pariisi. New Yorkin huumasta löytyi muun muassa pitkävartiset mokkasaappaat sekä Michael Kors -kengät.

Trendien bongailua Tarja harrastaa pääasiassa naistenlehdistä sekä liikkeiden esillepanoista. Himotuimpien tuotteiden listalla Tarjalla on tällä hetkellä Koola Annan porkkananmalliset farkut, joissa on kuluneita yksityiskohtia. Joka talvi hankintalistalla ovat myös villakangastakki ja talvikengät.

Tarja pitää Jyväskylää hyvänä shoppailupaikkana. Tässä Tarjan TOP 5 shoppailupaikat Jyväskylässä:

1.     Donna, Väinönkatu ”Pieniä sarjoja sellaisia kenkiä, joita muualta ei löydy.”

2.     Uptown, Kauppakatu ”Guessin huiveja ja laukkuja!”

3.     United Colors of Benetton, Forum ”Tietää mallit, tyylin ja laadun.”

4.     Minzi, Väinönkatu ”Hyvä sisäänostaja. Perusklassista mutta sopivasti erikoista.”

5.     Sokos, Kauppakatu ”Laaja valikoima Snö of Sweden -koruja.”

 

KUVASSA TARJALLA YLLÄ:

-       Benettonin petrolinvärinen neulemekko

-       Guessin huivi, housut ja laukku

-       Michael Kors -kengät

-       Snö of Sweden -koruja

Kommentit