Jyväskyläläinen tyyli-ikoni: Laatu voittaa määrän


Pirkko Riikonen, 44, ei kulje lenkkipolulla kauhtuneet verkkarit jalassa. Hän vetää ylleen käyttötarkoituksen mukaiset ja laadukkaat urheiluun suunnitellut vaatteet. Hän on todennut, että halvalla ei saa hyvää. Laatuun satsaaminen pätee muissakin Pirkon vaatehankinnoissa.

Nuorempana ostaminen oli spontaanimpaa, mutta nyt hankintoja tehdään harkiten. Pirkon klassinen, musta-valkoinen tyyli rakentuu laadukkaista, pitkäaikaisista materiaaleista. Jos Pirkko haluaa jonkin sen hetken trendijutun, hän hankkii sen edullisemmin, mikäli epäilee käyttöiän jäävän lyhyeksi.

Pirkko hyödyntää kirpputoreja viemällä sinne vanhoja vaatteita myyntiin. Hän myös kiertää kirpputoreja hankintamielessä ja mukaan on tarttunut laadukkaita takkeja ja turkkeja. Kerran vuodessa on päästävä Helsinkiin UFF:n kirpputorille! Toisinaan Pirkko muokkaa kirpputorilta ostettuja vaatteita omannäköisekseen taitojensa mukaan. Kenkiä ei kirpputoreilta matkaan tartu, sillä myyjän työtä tekevänä Pirkon tulee käveltyä paljon, joten kenkien on muotouduttava oman jalan mallin mukaiseksi.

Pirkko seuraa trendejä naistenlehdistä, muttei orjallisesti. Uusia ideoita saa vaihtelemalla vaatteita kaksoissiskon kanssa. Inspiraatiota löytyy myös tädiltä saaduista, aidoista 60-luvun Marimekko-klassikkoprinteistä. Pirkko kertoo olevansa todellinen Marimekko-fani. Lapsuusaikaiset Marimekko-vaatteet ovat olleet myös omien lasten käytössä.

Aviomiehen mielestä vaatteita löytyy Pirkolta liikaakin, mutta onneksi vaatekaappi on hyvä paikka piilottaa uusimmat hankinnat. Siellä niiden annetaan levätä muutaman kuukauden ajan, jolloin vaatetta ei voi väittää enää aivan uudeksi! Miehellensä Pirkko haluaisi ostaa slipoverin tuomaan edustuskelpoisuutta yksinkertaisiinkin paitoihin ja housuihin.

Pirkko on tyytyväinen Jyväskylän muotitarjontaan, eikä juuri nyt osaa kaivata katukuvaan mitään tiettyä uutta liikettä. Toki Zarasta ja Modasta voisi löytyä jotain uutta itselle ja jälkikasvulle, mutta toisaalta on mukava käydä shoppailemassa muissakin kaupungeissa, kun on tarjolla jotain erilaista kuin kotikaupungissa.

Pirkko nauttii pukeutumisesta. Työpäivinä yllä on työasu, joten on mukava hieman laittautua kaupungille lähtiessä. Ulkonäöstä huolehtimisen salaiseen aseisiin Pirkolla kuuluvat myös kosmetologikäynnit kahdesti vuodessa, säännöllinen hierojalla käynti sekä kampaajapalveluiden hyödyntäminen. Täydellisen kokonaisuuden kruunaa rannekello, joita Pirkolta löytyy seitsemän erilaista eri vuodenaikoihin ja teemoihin!

 

Pirkon TOP 5 shoppailupaikat Jyväskylässä:

 

1.     Marimekko, Asemakatu ”Marimekko-fanin ykköspaikka.”

2.     Donna, Väinönkatu ”Yksilöllisiä ja laadukkaita kenkiä.”

3.     Timanttiset Vehmas, Kauppakatu ”Ihania koruja!”

4.     Sokos, Kauppakatu ”Saa kaiken saman katon alta!”

5.     Intersport, Tourula ”Sieltä löytyy urheilumerkit, joita käytän.”

 

KUVASSA PIRKOLLA YLLÄ:

-       Sand-takki kirpputorilta

-       Huivi Bangkokista

-       Paita H&M

-       Farkut Matti ja Maija (Karstulassa)

-       MEXX-laukku, perintö tädiltä

Kommentit