Syksyn trendeissä monipuolisia värejä ja ihania materiaaleja

Tämän syksyn trendeissä nähdään paljon kirkkaita värejä, monipuolisia materiaaleja sekä erilaisia kuoseja.

Lue alta Fashion Unitin vinkit syksyn pukeutumiseen ja trendit tulevalle syksylle. Inspiroidu ja löydä suosikkisi!


Monipuoliset värit ja sävyt

Kuva: Teemu Heikkilä

Kuvat: Kauppakeskus Valkea

2023 syksyn muotiin kuuluvat kirkkaat ja neon värit, kuin myös neutraalit ja luonnonläheiset sävyt. Punainen on yksi syksyn kuumimmista väreistä ja se tulee näkymään eri materiaaleissa ja vaatemalleissa. Kirkkaat ja neon värit tuovat iloa ja piristystä synkkiin päiviin ja niiden avulla saadaan tavallisestakin asusta tyylikkäämpi. 

Murretut värit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta ja myös tänä vuonna ne tulevat näkymään kaupoissa monissa eri vaatteissa sekä materiaaleissa. Unohtamatta maanläheisiä sävyjä kuten beige, ruskea ja harmaa, jotka sopivat monien vaatteiden kanssa ja ovat aina muodissa!


Satiini ja silkki

Kuva: akotiranta

Satiini ja silkki ovat materiaaleina ihania ja näitä tullaan näkemään myös syksyn muodissa. Erityisesti satiinikankaiset kauluspaidat sekä mekot ovat monen suosikkeja. Näitä löytyykin useista väreistä ja malleista. Syksyllä satiinipaita on kiva yhdistää neuleen ja housujen kanssa. Satiini- ja silkkikankaiset vaatteet ovat suosittuja varsinkin juhlapukeutumisessa, mutta nykyään niitä nähdään myös arjen tyyleissä. 


Nahka ja keinonahka

Kuva: akotiranta

Kuva: Anna Ruotanen

Nahka ja keinonahka tulevat tänäkin vuonna olemaan kovassa suosiossa, niin takeissa kuin muissakin vaatteissa. Nahkavaatteet ovat helposti yhdisteltävissä moniin eri tilanteisiin ja asuihin. Nahkatakki on aina varma valinta, ja se sopii töihin tai kouluun, mutta myös juhliin ja illanviettoihin. Se on helppo heittää harteille lämpimän ilman yllättäessä. Nahkatakeista on saatavilla monia eri malleja, ja nyt muotiin on tulleet myös pidemmät mallit kuten nahkatrenssit.

Samoin nahkahame sopii eri tilanteisiin. Polviin ulottuva malli kauluspaidan tai neuleen kanssa on hyvä valinta töihin, mutta lyhyempi hame yhdistettynä juhlavaan toppiin toimii juhla-asuna. Nahkaleggingsit sopivat täydellisesti esimerkiksi tunikan tai mekon kanssa. Nahkatakin yhdistäminen nahkahousuihin tai -hameeseen tekee kokonaisuudesta näyttävän ja tyylikkään. 


Business casual -tyyli

Kuva: Pasi Hakala / Studio Varjo

Kuva: Pasi Hakala / Studio Varjo

Business casual -tyyli toimii nimensä mukaisesti sekä töissä että esimerkiksi illallisella ja kaupungilla. Bleiseri, puvunhousut ja kauluspaita ovat business casual -tyylin kulmakiviä. Tämän syksyn business casual -tyylissä yhdistyvät tyylikkyys ja klassisuus, mutta myös rentous ja mukavuus. 

Kynähame yhdistettynä neuleeseen ja sukkahousuihin on täydellinen asu tulevaan syksyyn. Kauluspaitoja on saatavilla tyköistuvan ja rennon mallisina. Materiaaleja on myös useita, esimerkiksi puuvilla, satiini ja pellava, joista jokainen tekee asusta eri tyylisen ja eri tilanteisiin sopivan.


Muotipäivät 2023

Syksyn 2023 trendejä pääset ihailemaan Muotipäivillä Toivolassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.-3.9. Tule siis paikan päälle, inspiroidu ja näe kauden upeat asut ja tyylit!

Tapahtumaan on vapaa pääsy!


Kommentit