LÖYDÄ VARTALOTYYPILLESI SOPIVAT TRENDIT!

Meitä ihmisiä on monenlaisia ja näin myös eri vartalomalleja. Seuraavaksi kerromme miten erilaisia vartaloita voi pukea omia muotoja korostaen. Oikeaoppisella pukeutumisella haetaan sopusuhtaista vartaloa ja luodaan optisia harhoja, joilla saadaan jokaisen parhaat puolet esiin.


Karkeasti vartalot jaetaan viiteen tyyppiin: tiimalasi, suora/pehmeä suora, yläpainotteinen, alapainotteinen sekä pyöreä. Seuraavaksi kerromme lisää vinkkejä, jos haluaa korostaa omalle vartalomallilleen tyypillisiä piirteitä. Saat myös lisävinkkejä, joilla pystyt tunnistamaan oman vartalomallityyppisi. Voit poimia neuvoista yksittäisiä nostoja ja yhdistää ne miten itse koet parhaaksi.

1. Tiimalasi

Vartalotyypillä on tyypillisesti kapea vyötärö, niin kuin tiimalasissa. Hartiat ja vyötärö ovat linjassa toistensa kanssa, eikä kumpikaan korostu silmäänpistävästi.

Mitä sitten tiimalasivartalolle puetaan? Oikeastaan mitä vaan! Kuitenkin huomioiden, että tiimalasia pukiessa tulisi suosia hyvin laskeutuvia materiaaleja, sekä pyöreitä päänteitä. Tiimalasivartalon saa myös helposti näyttämään suuremmalta kuin mitä on ja tämän vuoksi vyötärön korostaminen esimerkiksi istuvilla jakuilla on tärkeää.
Tiimalasi
Trendikkään vaaleansinisessä värissä, hyvin istuva jakkupuku
Malli Heidi Sohlberg
Asukokonaisuus Your Face
Kuva Pasi Hakala / Studio Varjo
2. Suora/pehmeä suora
Vartalo on hyvin suora, hartiat ja vyötärö ovat kuitenkin samassa linjassa, kuten tiimalasissa, mutta vyötärö on vaikeammin erotettavissa. Tyypillinen suoran vartalon omaava ei välttämättä ole kovinkaan kurvikas. Pois lukien kuitenkin pehmeä suora, joka on yleensä astetta kurvikkaampi.
Vähemmän kurvikkaalle suoralle vartalolle kannattaa pukea laskeutuvia ja laatikkomaisella leikkauksella olevia vaatteita. Suorat linjat ja kerrokset korostavat vartalon hoikkaa linjaa. Kurvikkaan on taas hyvä korostaa vyötäröä vöillä sekä leikkauksilla. Hihan mitta on myös hyvä lopettaa vyötärön kohdalle. Näin saadaan vaikutelma tiimalasimaisesta vyötäröstä.
Suora
Kevään trendikäs keltainen jakku yhdistettynä suoran mallisiin farkkuihin, alla kesän valkoinen crop-toppi
Malli Minttu P / Fashion Unit
Asukokonaisuus Bik Bok
Kuva Pasi Hakala / Studio Varjo


3. Yläpainotteinen

Tyypillinen uimarin / urheilijan vartalo, jossa hartiat ovat suhteessa lantioon leveämmät. Tasapainon saavuttamiseksi korostetaan alaosaa eli viedään kaikki huomio sinne. Esimerkiksi voimakkaita kuvioita, tyllihameita sekä leveälahkeisia housuja kannattaa suosia. Yläosaksi kannattaa valita yksinkertaisempaa, mutta kuitenkin hyvin istuvaa. Jos haluat häiventää hartialinjaasi, niin pääntienä ei kannata suosia off-sholderi tai venepääntietä, sillä ne korostavat hartialinjaa. Suosittelemme kuitenkin rohkeasti myös korostamaan upeaa hartijalinjaa.


Shortsit
Kesäinen pellavajakku ja -shortsit yhdistetty vaaleansiniseen kesän trendiväriin.
Malli Nitta R / Fashion Unit
Asukokonaisuus Cubus
Kuva Pasi Hakala / Studio Varjo


4. Alapainotteinen

Tämä vartalotyyppi on yläpainotteisen vastakohta. Yleensä hartiat ovat hieman luisevat ja liusuvat, joihin lantio on suhteessa leveämpi. Tällöin siis toimitaan täysin päinvastaisesti verrattuna yläpainotteiseen. Nyt haetaan katseen kiinnittäjät yläkroppaan esimerkiksi näyttävällä pääntiellä tai muhkealla huivilla. Alakropassa kannattaa suosia suoraa lahjetta ja helmaa, kankaan tulisi pitää hyvin muotonsa.
Luhta
Huomiota herätetty yläosan neonkeltaisella paidalla ja valkoisella takilla. Alaosassa trendikäs kukkakuosi.
Malli Meri N / Fashion Unit
Asukokonaisuus Luhta Brand Store
Kuva Pasi Hakala / Studio Varjo


5. Pyöreä

Tällä vartalotyypillä on ominaista täyteläiset rinnat ja pyöreä vatsa. Tällöin kannattaa suosia hyvin istuvaa yläosaa, hartioilta laskeutuvaa mallia. Vastoin luultua ei kannata pukeutua muodottoman isoon säkkiin vaan juurikin panostaa vaatteen istuvuuteen ja leikkauksiin. Jos omaat kapeat nilkat, silloin kannattaa suunnata katse jalkoihin, joita saat korostettua esim. capri-mittaisilla housuilla. Lisäksi kannattaa panostaa yksityiskohtiin kasvojen lähettyville. Tyköistuvat ja tukevat alusvaatteet parantavat ryhtiä sekä tasoittavat vartalon mahdollisia ongelmakohtia.
marimekko
Vadelmanpinkki pellavamekko kesäpäiviin! Kesän ykköstrendit materiaalin ja värin puolesta. Vartalotyypin huomioiden tuotu huivi lähelle kasvoja kiinnittämään katseen!
Malli Aila L / Fashion Unit
Asukokonaisuus Marimekko
Kuva Pasi Hakala / Studio Varjo

Tässä pieni läpileikkaus yleisimpiin vartalotyyppeihin - näistähän löytyy variaatioita sekä vaihtoehtoja niin kuin ihmisistäkin. Muistetaan kantaa itsemme varmuudella ja ylpeydellä sekä hyväksyä itsemme sellaisina kuin olemme!

Kommentit